Zingen vanuit je tenen

Zingen vanuit je tenen

Zingen vanuit je tenen… vrij en voluit zingen. Het is een verlangen wat heel veel mensen hebben. Toen ik nog mijn zanglespraktijk had, was “ik wil me helemaal vrij voelen als ik zing” zeker één van de meest voorkomende wensen van mijn klanten.
 
In de loop van de jaren merkte ik, dat het voor de meeste van hen eigenlijk niet over zingen ging, maar over iets wat groter is dan dat: een verlangen om authentiek en met zelfvertrouwen zichzelf te zijn. Om expressie te geven op een manier, die helemaal paste bij wie ze zich van binnen voelden.
 
Zelfexpressie is alles wat je aan de buitenkant van jouzelf laat zien en horen. Iets waar veel mensen niet zo bewust me omgaan als ze zouden kunnen doen. Omdat het spannend is, omdat het lastig is om echt vanuit jezelf te doen, omdat het natuurlijk ook echt opvalt, als je daar iets aan gaat veranderen. Een soort spagaat dus… want diep van binnen wil je heel graag helemaal vrij en vanuit je tenen jezelf zijn, maar je bent toch ook bang om het aan de buitenkant ook echt te doen. Want als je echt jezelf gaat zijn, jezelf gaat laten zien, jouw unieke frequentie gaat versterken aan de buitenkant – met je stem, je kleding, je stijl, je kleuren, je bewegingen, je gezichtsuitdrukking, de dingen die je zegt – dan kan het niet anders dan dat mensen je gaan zien èn horen.
 

Zelfexpressie: dat verlangen om als jezelf te leven waarmaken?

Maar hoe ga je dat dan doen? Dat verlangen om als jezelf te leven, als jezelf gezien en gehoord te worden, te zingen vanuit je tenen in jouw leven en op jouw manier waarmaken en tegelijkertijd nog niet zo opvallen dat je meteen weer terug in je schulp kruipt?
 
Dat doe je door te gaan oefenen met zelfexpressie… Zingen is en prachtige middel om daar mee te werken. Want juist omdat we zingen zo ontzettend spannend vinden en omdat het met zingen zo logisch is om in de spotlight te staan, werkt het heel goed om daarmee feeling te krijgen met wie jij naar buiten toe zou willen zijn, zou willen laten zien en horen.
 
En juist dat gevoel, hoe het voor jou voelt om helemaal jezelf te laten horen en zien, dát is waar het om gaat. Want dát is wat je door kunt laten sijpelen naar jouw dagelijks leven, wat vanzelf al door zal gaan sijpelen naar jouw dagelijks leven, zoals ik in alle jaren dat ik nog zangles gaf bij heel vaak bij klanten heb mogen zien.
Maar waarom zou je het oefenen beperken tot zingen? Waarom zou je niet je hele expressie meenemen? Eens kijken waar jij jezelf nog verstopt, waar je nog niet durft om jezelf uit te spreken of jezelf zichtbaar te maken op een manier die jou echt vreugde geeft?
 

Expressie vanuit jouw eigen innerlijke wijsheid

En precies daarvoor heb ik het Stop Hiding, Start Shining traject ontwikkeld. Een één-op-één traject waarin we op basis van jouw innerlijke wijsheid op zoek gaan naar een meer eigen, meer authentieke versie van JIJ aan de buitenkant. Want wat is jouw echte verlangen als het daarom gaat? Is het dat je graag met zelfvertrouwen jouw leven wil creëren? Van jezelf wil laten horen? Eindelijk eens die kleding wil durven dragen die je zo prachtig vindt? Of weer eens make-up wil gaan gebruiken? Dat boek schrijven of die presentatie geven over je werk? Je vrij voelen om te dansen en te zingen als het van binnen zo voelt? In de spiegel durven kijken en jezelf trots en blij toelachen? In een koor gaan zingen of misschien wel solo? Stoppen met je best doen voor anderen… en eindelijk gaan leven op jouw voorwaarden?
 
Ik ben heel benieuwd welke wensen en verlangens er diep in jou verborgen zitten. Ik help je graag ze voor het voetlicht te krijgen – figuurlijk èn letterlijk. Als een expressie van jou… vanuit je tenen!
 
Monique van der Hoeven
Soul to Sassy
 
Hier vind je meer informatie over het Expressie & Inner Wisdom één op één traject: Stop Hiding, Start Shining
 
Je kunt hier rechtstreeks een afspraak met me maken voor een gratis online ontdekkingsessie – dan kijken we samen even naar jouw verlangens als het over expressie gaat!
close
Selecteer lijst(en):

Over Soul to Sassy

Soul to Sassy - omdat álles begint bij jou. Leer je eigen-wijsheid weer horen, vertrouwen en volgen en creëer een leven waarin je moeiteloos en met plezier jouw waarde in de wereld zet
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.