Je bedrijf is zelf-expressie

Je bedrijf is zelf-expressie

Ja, lees dat nog maar eens… Je bedrijf is zelf-expressie. Ik kan me namelijk voorstellen, dat je nog nooit echt op die manier naar jouw bedrijf of business gekeken hebt.
 
Als ze het woord “zelf-expressie” horen of lezen, denken veel vrouwen aan hun wekelijkse drum-cirkel, het uurtje Biodanza of hun zangrepetitie met het koor. En ja: natuurlijk is dat zelf-expressie! Maar zelf-expressie is zoveel meer dan dat… en dat realiseren we ons te weinig als je het mij vraagt.
Zelf-expressie is ALLES wat jij aan de buitenkant van jezelf laat zien en horen. En daar hoort dus ook jouw bedrijf bij. Je bedrijf is jouw creatie, het is een expressie van jouzelf, want je doet het op een manier die niemand anders na kan doen. Omdat jij JIJ bent.
 

Laat jij jezelf zien en horen?

En dáár zie ik het vaak misgaan… want we luisteren, en kijken, als het over ons bedrijf gaat, meestal naar anderen. En ja: natuurlijk is het slim om een goede business-coach in de arm te nemen… maar dan wel eentje, die echt aansluit bij wat jij van binnen voelt wat je uit wil drukken, in het leven en in je bedrijf. En ja: het is slim om te kijken naar wat vrouwen doen die al heel uitgebreid en stralend bereikt hebben wat jij graag zou willen.
 
Maar wat we meestal doen, is de antwoorden buiten onszelf zoeken. En dat kán gewoon niet… jouw bedrijf is jouw bedrijf. En als jij echt de CEO van jouw bedrijf wilt zijn, dan begint ALLES wat met jouw bedrijf te maken heeft bij jou.
Wat je waarden en normen zijn, welk produkt je verkoopt, wie je ideale klant is… uiteraard. Maar het gaat nog verder dan dat. Want laat jij echt jezelf zien en horen aan jouw klanten? Of laat je zien en horen wie je graag zou willen zijn?
 
Realiseer je dat zelf-expressie energie is… jij kunt je er wel niet bewust van zijn, maar jouw stem en je lichaamstaal laten niet zien en horen wie je graag zou willen zijn. Ze laten zien en horen wie je op dit moment BENT… En of je het wil of niet, DAT is wat jouw klant ervaart. Of je klant ervaart een niet-congruent-zijn van jouw buitenkant-JIJ. Want je wil misschien die welvarende, daadkrachtige coach zijn, als je dat van binnen niet echt bent of je wil eigenlijk liever een heel ander soort coach zijn, maar zet dit neer, omdat je overal leest en hoort dat het dan beter werkt… je klant ervaart dan energetiche chaos. En die is er ook… want je binnenkant en je buitenkant lopen niet synchroon.
 

Alles begint met jouw zelf-expressie

En weet je wat ik nou zo gek vindt? Dat dát niet voor elk mens, elke ondernemer de basis is… zelfexpressie. Wie BEN jij, wie WIL jij graag naar buiten laten komen en op welke manier… Maar dan moet je je wel realiseren dat dat een optie is. Een heel serieuze optie, want met wat guidance (jouw innerlijke!) en oefening, met op die manier even op een veilige plek geien en gehoord worden, kan elke vrouw het leren.
 
Ik zie het bij al mijn klanten met een eigen bedrijf: als zelf-expressie een bewuste keuze wordt, dan wordt het kiezen in je bedrijf zoveel makkelijker. Als je echt durft te gaan kiezen waar het voor jou over gaat, het leven, dan worden dingen helder en dan hoef je niet met alles iets. Dan zie je door de bomen ineens heel helder het bos: dan weet je exact welke business coach bij jou past en kun je vanuit gelijkwaardigheid samenwerken aan de groei van je bedrijf, in plaats van je te laten vertellen hoe jij het zou moeten doen. Dan kun je leren groeien naar nóg meer JIJ. En je bedrijf ook… want het is een expressie van JOU.
 
En het is de perfecte oefenplek als het over authentieke zelf-expressie gaat 😉
 
 
Monique van der Hoeven
Soul to Sassy
 
 
P.S. Ik kijk graag met je mee als het gaat om hoe jij kunt stoppen met jezelf verstoppen en jezelf te gaan laten zien – ook met je bedrijf. Vanuit jouw eigen waarden, vanuit wat jij vindt dat er toe doet en hoe je dát aan de buitenkant zichtbaar en hoorbaar kunt maken. Want ook je bedrijf begint bij jou.  Mijn vernieuwde traject Stop Hiding, Start Shining is de hele maand januari nog met een flinke korting aan te schaffen… Iets voor jou? Laten we dan eens kennis maken!
close
Selecteer lijst(en):

Over Soul to Sassy

Soul to Sassy - omdat álles begint bij jou. Leer je eigen-wijsheid weer horen, vertrouwen en volgen en creëer een leven waarin je moeiteloos en met plezier jouw waarde in de wereld zet
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.