Kies juist wèl de makkelijkste weg

Kies juist wèl de makkelijkste weg

 
“Maar dan kies ik voor de makkelijkste weg”… Heel vaak hoor ik mensen verzuchten. Alsof dat iets minderwaardigs of niet goeds zou zijn…
 
Natuurlijk hebben we allemaal uitspraken in ons systeem zitten als “no pain, no gain”, “zonder hard werken kom je nergens”, “het komt je niet aanwaaien”… dat soort dingen. En zijn we die gaan geloven… het is tenslotte ook wat we om ons heen zien en horen.
 
En het is waar het ook juist vaak mis gaat… dat zien we ook. Want hoeveel mensen zitten thuis met een burnout? Hoeveel mensen worstelen wekelijks met hun leven, om alles gedaan te krijgen wat ze vinden dat ze moeten doen… zonder zich ooit af te vragen of het misschien ook anders zou kunnen. Of ze die dingen wel echt allemaal moeten doen… willen doen.
We vechten en knokken, we timmeren en we doen nog wat meer ons best… uiteindelijk moet het dan toch lukken?
 

Kiezen voor HET LEVEN

Maar wat gebeurt er als je “de makkelijkste weg” kiest? Dan kies je voor HET LEVEN. Hoezo dan? Je kiest dan namelijk voor waar het stroomt… knokken, timmeren, nog meer je best doen, is vaak trekken aan dode paarden. Er zit geen beweging in en harder trekken gaat het paard niet tot leven wekken…
 
Kijken waar het stroomt, waar de levensenergie zit, waar je lichtheid en vreugde ervaart (al is het maar een heel klein beetje, een heel klein stroompje is ook leven!) is zoveel makkelijker. Want dan hoef je het niet alleen te doen… dat stroompje of de stroom die je voelt, die lichte en vreugdevolle, hoopvolle energie, dat is HET LEVEN zelf… En zij heeft heel wat meer power in haar mars dan jij in je eentje…
 
Als je volgt waar het leven stroomt, waar je energie voelt, waar je licht en vreugde voelt in je volgende actie, ben je veel efficiënter aan het werk. Bovendien werk je vanuit afstemming op jouw eigen wijsheid… die weet precies wat hier voor jou te doen is. En dat is beslist niet ALLES wat jij denkt te moeten doen.
 

Een kwestie van balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie

Voor mij betekent “de makkelijke weg kiezen” dat ik de meest efficiënte weg kies, de levens-bekrachtigende weg, de weg van energie, van stroom… in plaats van zwaarte, hard werken en “er nog even doorheen” moeten.
Een kwestie van balans… tussen mannelijke en vrouwelijk energie. Ik voel waar het stroomt en stem daar op af (vrouwelijke energie, ontvangen) en van daaruit doe ik wat er van mij gevraagd wordt (mannelijke energie, actie). Anders dus dan werken, werken, werken en nog een beetje meer mijn best doen… dat is geen balans, dat is een overdaad aan mannelijke energie. Zoals we dat ook overal om ons heen zien in de wereld….
 
Probeer het eens de volgende keer als je merkt dat je moe wordt, dat je aan het sleuren en trekken bent, dat je het niet meer ziet zitten… de makkelijkste weg kiezen!
 
Monique van der Hoeven,
Soul to Sassy
 
P.S. Voel je dat er wel wat meer balans in jouw leven mag komen? Meer balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie, meer balans tussen werk en privé, meer balans tussen wat jij wil en wat de wereld van jou vraagt? Dan is het tijd voor meer zelfexpressie: weer in contact komen met jouw innerlijke wijsheid en die op jouw unieke manier naar buiten brengen. Ik heb er een prachtig traject voor ontwikkeld, om jou te helpen een start te maken om jouw IK meer te leven en te laten zien en horen.
Wil je meer weten? Maak dan een afspraak met me voor een gratis online ontdekkingssessie, ik vertel je graag hoe het voor jou ook kan werken! 
 
Hier kun je rechtstreeks een afspraak voor een gratis online ontdekkingssessie met me boeken!
 

of vind hier meer informatie over het zelfexpressie traject

close
Selecteer lijst(en):

Over Soul to Sassy

Soul to Sassy - omdat álles begint bij jou. Leer je eigen-wijsheid weer horen, vertrouwen en volgen en creëer een leven waarin je moeiteloos en met plezier jouw waarde in de wereld zet
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.