Ga je Zelf eens even lekker uit de weg

Ga je Zelf eens even lekker uit de weg

Ga je Zelf eens even lekker uit de weg Als je me al een poosje volgt, dan weet je dat ik een grote fan ben van drag-superster RuPaul, de host van het ook hier in Nederland bekende programma Dragrace. Ik geloof dat er in mijn hele theaterverleden niemand is geweest waar ik zoveel van geleerd heb over zelf-expressie als hij èn de prachtige, dappere drag queens die al vele seizoenen in de show verschijnen…. Nog altijd kijk ik er naar, met bewondering, met verwondering en mijn hart gaat er sneller van kloppen…

Want zoals RuPaul zegt: we’re all born naked and the rest is drag. En weet je wat het leuke is daaaraan? Dat dat nou net zo waar is voor jou en voor mij, als het is voor al die prachtige dragqueens. Want alles wat wij als mensen aantrekken, doen, laten zien van onszelf is in feite drag: het is een keuze, hoe jij je zichtbaar maakt in dit leven. Ja, daar moest ik ook even over nadenken hoor… maar het klopt wel!

Je kunt dus zelf kiezen… word een Soul-Expressionista

Het betekent ook, dat je dus zelf kunt kiezen… wie je wil laten zien. Bewust of onbewust doen we dat allemaal. Nou, als ik dan mag kiezen… dan doe ik het graag bewust! En zo is de Soul-expressionista ontstaan, zo is Soul to Sassy ontstaan: om vrouwen te leren zelf die keuze te maken. In plaats van te blijven voldoen aan al die onmogelijke varianten van vrouw waar we vanuit de “boze buitenwereld” aan moeten voldoen. Weet je wel, aardig, lief, leuk zijn… niet té succesvol, niet té luid, maar ook niet te zacht, of te onopvallend. Wel sexy, maar ook weer niet té… Hallooooo…. wat gaat daar een energie inzitten, herken je het?

Ik heb er al vele jaren geleden voor gekozen om mijn eigen definities te gaan creëren van al die termen… en er een aantal helemaal in de vuilnisbak te gooien (zoals dat verhaal dat vrouwen vanaf hun 40ste, 50ste niet meer meetellen… bullshit! Dan begint het pas voor de meesten van ons! Vertel ik nog wel eens wat meer over).

Als je toch in drag bent, wil je dan niet liefst gewoon zelf kiezen wat voor soort drag je dan draagt? Of blijf je dan nog altijd lekker veilig onder de radar, zodat je vooral maar niet te veel opvalt als jij?

En als je antwoord daarop ja is…. want ja, ik snap het: zichtbaar zijn en dan ook nog eens laten zien hoe uniek en bijzonder jij bent(en ik ook, en jouw moeder, je buurvrouw, de mevrouw bij de Bijenkorf ;-)) is heel erg spannend. Tot je doorziet dat je niks te verliezen hebt…

Get out of your own way!

Dat je ook kunt stoppen met je best doen om iemand te zijn die je eigenlijk niet echt bent. En je energie gaan steken in die unieke Soul-Expressionista worden die je bent. Om zo het mooiste en beste van jezelf te delen met de wereld… zoals alleen jij dat kunt.

Wat moet je daarvoor doen? Nou, eigenlijk zegt RuPaul dat heel vaak tegen de Queens die meedoen aan zijn programma: Get out of your own way. In plaats van hen advies te geven hoe ze iets moeten doen…

En dat is het nou precies: Ga je Zelf eens even lekker uit de weg. Die kleine zelf, die, die vol met allerlei geconditioneerde ideeën en overtuigingen zit, die hélémaal niets met jou te maken hebben. Ga eens naar de stilte in jezelf en voel het weer eens: je ben zó veel meer dan dat!

En dát hoef je alleen maar te volgen… jij & Het Leven samen creëren jouw mooiste leven, brengen dat wat alleen jij op jouw unieke manier kunt brengen tot leven.

Hoef je geen DragQueen voor te zijn (mag wel natuurlijk ;-)).

 

Monique van der Hoeven
Soul to Sassy

 
En natuurlijk mag je ook altijd een gratis online ontdekkingssessie met me boeken. Ik maak graag samen met jou een plan hoe jij in jouw tempo veel meer op jouw voorwaarden kunt gaan leven… stoppen met je best doen en beginnen met LEVEN… gewoon als JIJ.

Je kunt hier rechtstreeks in mijn agenda een gratis online ontdekkingssessie boeken: 

close
Selecteer lijst(en):

Over Soul to Sassy

Soul to Sassy - omdat álles begint bij jou. Leer je eigen-wijsheid weer horen, vertrouwen en volgen en creëer een leven waarin je moeiteloos en met plezier jouw waarde in de wereld zet
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.