De Overgang: een prachtige uitnodiging van jouw Soul-Expressionista

De Overgang:  een prachtige uitnodiging van jouw Soul-Expressionista!

De Overgang: een prachtige uitnodiging van jouw Soul-Expressionista. De Overgang? Veel van mijn klanten zijn “van die leeftijd” – ik zelf ook trouwens. Zo’n taboe dingetje, was het in elk geval jarenlang. Het is aan het veranderen. Gelukkig maar en logisch, want ongeveer 50% van de wereldbevolking is een groot deel van haar leven aan het menstrueren en krijgt daarna te maken met “De Overgang”.

De term heeft mij altijd gefascineerd: De Overgang

De term heeft mij altijd al gefascineerd… de overgang naar wat eigenlijk? Zoals onze maatschappij het is gaan zien en zoals ik nog veel vrouwen hoor verzuchten, komt het er op neer dat “we onze beste tijd gehad hebben”. Niet meer nuttig, niet meer zichtbaar, want niet meer aantrekkelijk… Huh?

Dat heeft mij zo mogelijk altijd nóg meer gefascineerd. Want het is pertinent onjuist… behalve als wij het zelf gaan geloven. En naar mijn mening zijn er nog véél te veel vrouwen die dat doen. En dus te weinig vrouwen die hun kracht voelen en die inzetten om juist in die periode in hun leven hun eigen regels te creëren. Feel the difference?

We leven in een heel bijzondere tijd

We leven in een heel bijzondere tijd als vrouwen in de 21ste eeuw. Voor het eerst misschien wel ooit, ben je rond je overgangsleeftijd vaak nog maar ongeveer op de helft van je leven. Dat betekent dus dat er nog vele jaren voor je liggen… Jaren waarin je kinderen het zelf wel redden zo langzamerhand, je partner niet meer je enige zorg is, je al lang weet wat je waard bent op je werk…

Het betekent, dat wij de eerste generatie vrouwen zijn, die van de prachtige uitnodiging die De Overgang in mijn visie is, een uitnodiging van onze Soul-Epressionista gebruik gaan maken. De Overgang is de tijd om opnieuw af te stemmen: wie ben ik, wat wil ik… wie wil ik zijn, wat wil ik brengen, wat wil ik DOEN…

De Overgang: een prachtige uitnodiging van jouw Soul-Expressionista- tijd voor JIJ. Een nogal andere visie dus dan die van een vrouw die zo goed als klaar is voor haar pensioen – en dan ook nog de “achter de geraniums wegkwijnen” variant.😉

Zelf voel ik me op mijn 54ste beter, mooier, sexyer en sensueler dan ooit… En ik hoef daar niks mee… het is puur omdat het goed voelt voor mij en daar geef ik met alles wat ik doe expressie aan. Eén van mijn zielswaarden is namelijk: Femininity. Ik voel een sterke behoefte om meer vrouwelijke energie de wereld in te laten stromen. Niet gewonde vrouwelijke energie (zoals die van de “oudere vrouw” die waardeloos is geworden of die van de “good girl” die altijd maar haar best doet om “ermee door te kunnen”). Nee, ik bedoel de  krachtige vrouwelijke energie, de energie van de Hele Vrouw, zoals ik haar graag noem. Juist nu kan ik haar zo sterk voelen… ze leidt me meer dan ooit, omdat ik niet meer afgeleid word door beelden en ideeën van anderen. Beauty is voor mij persoonlijk ook één van mijn zielswaarden… en schoonheid heeft voor mij niets, maar dan ook niets te maken met die platte, saaie, gefotoshopte beelden die we overal om ons heen zien… beelden van vrouwen die niet eens op zichzelf lijken… Schoonheid is voor mij uniek en authentiek zijn… en dát laten zien in alles wat je bent en doet.

Je Soul-Expressionista: de authentieke jij! Goed Genoeg!

En laat dat nou net de Soul-Expressionista zijn: zij is de authentieke jij. Hoe jij je – als je al die ideeën over wie je zou moeten zijn los durft te laten – beweegt, hoe je kijkt, hoe je praat, zingt, danst… wat je wil delen, of geven… hoe je je kleedt, hoe je jezelf versiert, om juist die delen van jezelf te accentueren die JIJ kiest… niet om te verhullen waarvan anderen je vertelt hebben dat het beter niet zichtbaar kan zijn (rimpels bijvoorbeeld, of grijze haren).

Een Soul-Expressionista laat zien en horen wie ze is, op haar unieke manier, met een unieke stem… in verbinding met anderen. Want een Soul-Expressionista is zelf een uitnodiging aan ALLE vrouwen om zichzelf te zijn, te laten zien en horen. En ze is die uitnodiging niet door te schreeuwen en te roepen, door haar best te doen om op te vallen. Ze IS de uitnodiging door te ZIJN.

De Overgang: een prachtige en heel krachtige uitnodiging van jouw Soul-Expressionista. Een uitnodiging dat we GOED GENOEG zijn, juist zoals we zijn –  vóór, na en tijdens De Overgang En dat we dus echt mogen stoppen met bullshit ideeën geloven en er naar leven.  Geen toestemming voor nodig, overigens. 😉

Monique van der Hoeven
Soul to Sassy

 

P.S Vind jij het nog lastig om meer naar jouw eigen definities te gaan leven? Weet je het niet zo goed meer? Heb je alleen maar klachten van jouw overgang en maakt het je vaak moe en moedeloos? ik kan je helpen en ik doe het met lichtheid en liefde! Voel je nog niet hoe jij de tweede helft van jouw leven precies dat kunt gaan leven wat je aldoor al bedoeld was te leven? 

Kijk dan eens bij het traject Sop Hiding, Start Shining – ik begeleid je met liefde richting jouw pad van unieke zelfexpressie! Soul to Sassy: vanuit jouw Soul-Wisdom (jouw verlangens, je dromen, je zielswaarden) stralend en schaamteloos de spotlight in, gewoon als jij – Sassy dus!

Informatie traject Stop Hiding, Start Shining 

Natuurlijk mag je ook altijd een afspraak maken om eens gratis en vrijblijvend online met me te brainstormen over hoe jij die Soul-Expressionista in jou nou wakker kust en aan het stuur zet in jouw leven.  Je kunt via de knop hieronder rechtstreeks een afspraak in mijn agenda boeken. Dit lees je dus niet zomaar he, mooierd? 😉

close
Selecteer lijst(en):

Over Soul to Sassy

Soul to Sassy - omdat álles begint bij jou. Leer je eigen-wijsheid weer horen, vertrouwen en volgen en creëer een leven waarin je moeiteloos en met plezier jouw waarde in de wereld zet
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.