Voel jij je goed in jouw lijf? Heel eerlijk?

Voel jij je goed in jouw lijf? Heel eerlijk?

 
Voel jij je goed in jouw lijf? Heel eerlijk? Vorige week stelde ik zo’n glittervraag op deze pagina: “Voel jij je goed in jouw lijf?” en op instagram. Er kwamen precies 0 antwoorden 😉
 
Vroeger zou ik dan gedacht hebben: oeps, foute vraag, dit willen ze niet. Tegenwoordig weet ik dat ik juist een heel goede vraag heb gesteld. Een vraag die gesteld moet worden, als we als vrouwen heel willen worden, als we onze eigen definities willen gaan creëren en op volwaardige eigen voorwaarden ons eigen leven vorm willen geven.
 

10 jaar om ín mijn lijf te gaan leven

Natuurlijk heb ik ook mijn eigen ervaring en die van mijn klanten… dat helpt ook. Ik weet van mijzelf dat ik er minstens 10 jaar over gedaan heb om überhaupt eens IN mijn lijf te gaan leven (in plaats van merendeels in de torenkamer boven mijn hoofd of op wolk 9 (mijn spirituele overview)). IN mijn lijf gaan leven, gaf een totaal nieuwe dimensie aan leven… leven kun je namelijk gewoon alleen IN je lijf, door middel van al je zintuigen. De rest is fantasie… nuttig en zinvol, alleen niet genoeg als je iets wil creëren op deze planeet.
 
Daarna was het voor mij nog een lange weg om tot zelfliefde te komen en nog veel meer om van binnenuit mijn frequentie, mijn unieke energie, via mijn lijf zichtbaar en hoorbaar te maken. Met mijn lichaamstaal, mijn stem, mijn uitdrukking, mijn ogen, mijn kleding, mijn looks… En ik ben nog counting. Want ik durf nog altijd niet alles te laten zien wat mijn IK eigenlijk graag zou uitdrukken… Ik ben alleen nu op een punt gekomen, dat ik weet hoe ik het kan doen… hoe ik het stapje voor stapje verder kan creëren.
 

Kijk maar eens echt naar jezelf in de spiegel

Mijn klanten zijn stuk voor stuk vermijdend, als het gaat over die sessie “kijk maar eens naar jezelf in de spiegel”. Ze hebben het dan “niet nodig”, of ze kunnen niet echt naar zichzelf kijken. De meesten kijken met bakken vol oordeel. Oordelen die niet van hen zijn… want kun jij je herinneren dat je als 2-jarige je eigen dikke benen haatte of je schaamde voor je blubberbuik? Dacht ik al niet 😉
Niet van ons dus die oordelen… maar we zitten er wel mee. Ons lijf zit er mee… Ons prachtige, mooie, unieke, dienende lijf…. Dat lijf wat èlke dag, ondanks het feit dat haar taal aan alle kanten onderdrukt wordt, voor jou werkt. Dat lijf wat zielsveel van jou houdt.
 
Ze heeft een eigen taal: jouw lichaamstaal. Voor ons vrouwen is vooral de sensualiteit vaak in een energetisch keurslijf gekomen. We zijn onze vrijheid om van binnen naar buiten te bewegen – jawel, voel maar eens: jouw lichaam heeft een wens om zich uit te drukken – kwijt geraakt. En dat is enorm beperkend als het om zelfexpressie gaat.
Je kunt de mooiste jurk aan trekken, als jij je niet goed voelt in jouw mooie lijf, zal dat zichtbaar en voelbaar zijn. Voor jou, als je in de spiegel kijkt, maar ook voor anderen. Mensen hebben dat extra zintuig nou eenmaal, waarmee ze voelen of iets klopt of niet.
 
Of je kunt er spectaculair uitzien in een vuilniszak: als jij je van binnen naar buiten uitdrukt met jouw ZIJN door middel van je lijf, zul je hooguit een nieuwe mode ontketenen 🙂
 
Gun jezelf die enge stap om echt in de spiegel te kijken… om jezelf eens een paar keer op een dag af te vragen: beweeg ik mij in vrijheid. Of draag ik een “keurslijf”?
 

Your body loves you! Time to love it back!

 
Monique van der Hoeven
Soul to Sassy
 

 

 
Of maak een afspraak met me voor een gratis online Soul to Sassy Chat – kijk ik even met je mee hoe je je Self-Expressionista tot leven kust. Dat kun je hier rechtstreeks doen:
 
close
Selecteer lijst(en):

Over Soul to Sassy

Soul to Sassy - omdat álles begint bij jou. Leer je eigen-wijsheid weer horen, vertrouwen en volgen en creëer een leven waarin je moeiteloos en met plezier jouw waarde in de wereld zet
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.