Zijn: de essentie van zelf-expressie

Zijn: de essentie van zelf-expressie

Zijn: de essentie van Zelf-Expressie Aan het einde van een traject met een prachtige vrouw, die helemaal verstrikt zat in “moeten” toen we samen begonnen te werken een paar maanden geleden, stelde ik haar de vraag: en waar zou je nu verder heen willen? Wat zie je voor jezelf in de toekomst.
 
Ze zuchtte even heel diep en voelde even goed bij zichzelf en haar antwoord verraste me: “Ik hoe helemaal nergens heen. Ik ben precies waar ik moet zijn. Ik voel me weer, zoals ik me voelde toen ik een tiener was. Alles ligt open en ik kan zien of ik iets doe of juist niet… ik kan van moment tot moment kiezen of ik iets wel of niet doe. Ik hoef helemaal niks. Alleen maar afgestemd te blijven op wie ik BEN. Ik wil alleen nog maar ZIJN”.
 

Het klopte helemaal voor haar

Aan alles voelde en zag ik, dat het helemaal klopte voor haar… En ik realiseerde me, dat het gewoon waar is, voor ons allemaal. ZIJN – echt zijn wie je bent en voelen dat dat goed genoeg is, dat je niks hoeft te doen, niet hoeft te groeien, niet anders hoeft te worden, nergens heen hoeft… dat je er al BENT als jij. ZIJN is de essentie van zelfexpressie.
 
Dat zegt niet dat zij nooit meer iets zal gaan doen. Of dat zelfexpressie stopt bij zijn. Het zegt dat het de basis is, de kern. Iets om altijd weer naar terug te keren. ZIJN met jezelf. ZIJN als jezelf… gewoon ZIJN. Niets moeten, niets willen misschien zelfs wel…
 
Want vanuit die verbinding met je ZELF is er een verbinding met Het Leven wat door jou heen stroomt. Een verbinding, die zorgt dat er door jou heen iets ontstaat. Dat kan van alles zijn… een verlangen, een actie, een idee, een droom… en JIJ kunt kiezen of je daar actie op onderneemt of niet. Want alleen vanuit jouw unieke ZIJN kun jij bepalen of het iets is, wat door jou heen mag ontstaan op een bepaald moment.
 

Er zijn geen goede of foute keuzes

Er zijn geen goede of foute keuzes. Het Leven stroomt door ons heen zolang we leven. En zal ons elke keer iets nieuws aanreiken. Expansie, groei is er ook al in ZIJN. Adem ontvangen, en adem afgeven… is al een expressie van wie we zijn.
De rust van mijn klant was ongelofelijk krachtig. Ze zat er vredig bij en energiek tegelijkertijd. Dat was prachtig… zeker omdat ze zo in- en in-moe was toen we aan het traject samen begonnen. Ze had toen het gevoel dat ze de hele dag van alles moest: voor haar man, haar kinderen, zichzelf, de dieren in haar huis…
Ze had nu nog altijd dezelfde dingen te doen… maar het voelde nu als een keuze: zij kon voelen of en wanneer ze iets wilde doen. En wanneer ze alleen maar wilde zijn.
 
En ja, dat is de essentie van Zelf-expressie… niet met felle kleuren op een podium staan dansen (dat kan absoluut ook zelfexpressie zijn trouwens!), maar ZIJN met wie je werkelijk bent. Luisterend naar de zachte fluistering van Het Leven in jou…
 
Monique van der Hoeven
Soul to Sassy
 
 
Natuurlijk mag je ook meteen een afspraak met me maken voor een gratis online ontdekkingssessie met mij – ik kijk graag met je mee naar hoe we jouw Self-Expressionista wakker kussen! Je kunt het hier rechstreeks in mijn agenda doen!
close
Selecteer lijst(en):

Over Soul to Sassy

Soul to Sassy - omdat álles begint bij jou. Leer je eigen-wijsheid weer horen, vertrouwen en volgen en creëer een leven waarin je moeiteloos en met plezier jouw waarde in de wereld zet
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.