Really love your tantrums too?

Really love your tantrums too? 

Really love your tantrums too?Wat ik eigenlijk altijd nog heel verrassend en grappig vind, is dat veel vrouwen die ik ontmoet een soort van beeld van zichzelf – en van andere vrouwen! – hebben, dat je op een bepaald moment “ver genoeg” bent, om je niet meer van de wijs te laten brengen door van alles en nog wat. Hm…. dat is een moment wat er denk ik a) nooit gaat komen en wat b) misschien wel helemaal niet zo wenselijk is.

We hebben allemaal patronen

Als ik naar mezelf kijk, dan heb ik zeker minder drama en tantrums dan ik vroeger had… Ik heb een aardig dramatisch inborst – zal je niet verbazen als operazangeres en Self-Expressionista ;-)) – ik ben supergevoelig, emotioneel en daarbij ben ik ook nogal een “slachtoffer” type.
 
Iemand’s aard speelt mee in hoe vaak en hoe erg je van slag raakt van dingen… de een reageert gewoon van nature heftiger dan de ander – op zich oké, alleen kost het bakken met energie voor jezelf en je omgeving. De reden, waarom ik beslist een stuk minder drama-tantrums heb dan vroeger. Verder hebben we allemaal bepaalde patronen… ik vind de Drama-driehoek altije een mooie om van uit te gaan: je reageert of vanuit slachtofferschap (waarom moet mij dit nu weer gebeuren), of als een “basher” (het is de schuld van… en dat zal hij voelen ook), of als een redder (iemand anders heeft het nog veel erger, ik moet die persoon behoeden voor…). We hebben allemaal van alledrie wel een beetje, maar meestal overheerst er één. Ga maar eens na bij jezelf..
 

Drama Queen en Victim-Me zijn goede vriendinnen

Anyway: dat slachtoffer patroon, daar heb ik al heel wat keren aan gewerkt, doorheen geprikt, en dingen in overwonnen… Inmiddels kan ik voor een groot deel van de tijd voelen dat ik beslist geen slachtoffer van het leven ben, dat dingen vóór mij gebeuren en niet tegen mij… Voelt een stuk fijner.
En toch: val ik nog wel eens flink in de slachtoffer valkuil. Als dingen niet werken bijvoorbeeld… ik ben niet zo goed met technische dingen en ik kan echt hopeloos en moedeloos worden als iets het gewoon niet wil doen… In no time neemt mijn slachtoffer-ik het dan over. Want wat moet ik nou zonder… en hoe ga ik dit in godsnaam oplossen… De drama-queen in mij is er als de kippen bij: zij weet altijd perfect hoe ze de dingen nog wat erger kan maken. Want: als dit niet werkt, hoe gaat dat dan verder… en wat nou als het echt duizenden euro’s gaat kosten om te laten repareren? Dat gaat vast zo zijn….
Drama-queen en Victim-me zijn goede vriendinnen en zorgen in nog time samen voor een tantrum-uitbarsting… Niet constructief, energie-vretend, “ik ben toch verder dan dat” zegt mijn ego… Maar wel liefdevol. Want het is óók wie ik ben. Het is óók op z’n tijd een expressie van mij.
 

Met hart en ziel je Drama Quen en Victim-Me liefhebben

En dát is waar we in groeien als het goed is, denk ik: zoveel gaan houden van onszelf, dat je met hart en ziel de Victim, de Drama-Queen en het Tantrum kunt liefhebben… dat je er oké mee kunt zijn dat jij dat ook bent en dat je er zelfs een klein beetje van kunt genieten stiekem… met een glimlach door je tranen heen. Hou er van, met heel je hart… en zie het voor wat het is: aangeleerd gedrag, een patroon wat van tijd tot tijd de kop opsteekt. Blijf er niet in hangen… en vooral: veroordeel jezelf er niet om.
Wat ik zeggen wil: werk aan je zelfliefde als je de beste versie van jezelf wil worden. Hou van álles wat je bent en wat je bent geworden. Werk niet aan het plaatje van de “beste jij”… want die ga je nooit worden. Het kost alleen maar heel veel energie…
 
Monique van der Hoeven
Drama-Queen & Sassy Victim bij Soul to Sassy
 
 
En je bent ook altijd van harte welkom om eens – helemaal vrijblijvend- een Soul to Sassy Chat met me te hebben over hoe jij meer zelfliefde in jouw leven kunt toelaten en op die manier meer als jezelf door het leven kunt gaan en daar expressie aan kunt geven. Je kunt hier rechtstreeks in mijn agenda een gratis online Soul to Sassy Chat boeken: 
 
close
Selecteer lijst(en):

Over Soul to Sassy

Soul to Sassy - omdat álles begint bij jou. Leer je eigen-wijsheid weer horen, vertrouwen en volgen en creëer een leven waarin je moeiteloos en met plezier jouw waarde in de wereld zet
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.