De spiegel is je beste vriendin

De spiegel is je beste vriendin

De spiegel is je beste vriendin “De spiegel is je beste vriendin”. Ik denk dat maar heel weinig vrouwen het met deze uitspraak eens zijn eigenlijk… want voor veel vrouwen is de spiegel iets wat ze onbelangrijk hebben gemaakt, of iets wat ze eigenlijk tot vijand hebben gebombardeerd. Onze innerlijke saboteurs vertellen ons: “het gaat toch om de binnenkant tenslotte” of “ze nemen me maar zoals ik ben”.

 
Saboteurs, jawel… want jouw lichaam is van JOU… Zou jij dan niet mogen bepalen hoe jij expressie aan jezelf geeft??
 

De full-body spiegel…. oei!

De gezichtsspiegel, waarin we onszelf zien als we onze tanden poetsen of ons haar borstelen, die gaat nog wel vaak. We kunnen daar vaak nog wel met een soort van waardering naar kijken – we zijn ook veel meer gewend om onszelf in dat perspectief elke dag te zien.
 
Maar de full-body spiegel? Oei… en zeker als we er ook nog naakt vóór gaan staan. Dat is voor heel veel vrouwen super-confronterend.
En dat is begrijpelijk, want er zit zo ongelofelijk veel oordeel op “het vrouwenlichaam”.
 
Alleen al het zo omschrijven “het vrouwenlichaam” – zoiets bestaat namelijk helemaal niet. Ieder lichaam is ánders, ieder lichaam is uniek. Er is dus alleen jouw vrouwen-lichaam. Een lichaam, waarvan we vanaf jonge leeftijd hebben geleerd wat gewaardeerd wordt door de buitenwereld en wat niet. Een prachtig lichaam waar we vaak dus niet zo goed naar kijken en zeker niet zo goed naar luisteren, ook al geeft het ons een heleboel wijze signalen. “Ik heb last van mijn maag” – uhm, nee… “je maag heeft last van jou”
 
Voor veel vrouwen is in de full-body spiegel kijken dus een grote uitdaging. Ze doen het hooguit even snel voor ze ergens naar toe gaan. Om te kijken of ze “ermee door kunnen zo”. (En daarbij kun je je de volgende keer meteen de vraag stellen: waarmee en waarvoor of voor wie? ;-))
 

Kijken met andere ogen: jouw ogen!

De spiegel tot je beste vriendin maken, vraagt om kijken met andere ogen.
 
En daar zit de magie van precies die beste vriendin die alleen je spiegel voor je kan zijn! Omdat wie jij in de spiegel ziet, is wie jij aan de buitenkant bent. Het is een unieke expressie van jou, op dit moment. En ja… net als het terughoren van onze stem op het de voicemail, kan dat een confronterende waarheid zijn.
 
Maar blijf er even bij, bij die waarheid…
 
Want wat als JIJ nou gaat bepalen wat er de moeite waard is aan die jij in de spiegel? In plaats van al die stemmen van anderen die je hoort aan het woord te laten? Stemmen die je vertellen dat je te dik, te dun, te oud, te gerimpeld, met te veel of te weinig borsten, een te donkere of juist te rode huid, te dikke heupen, of te platte billen bent… Stemmen die helemaal NIETS weten van wie jij bent!
 

Maak de spiegel tot jouw beste vriendin

Stel dat je eens naar jezelf kijkt – en dat moet je echt vaker dan één keer even kort doen, daar moet je een gewoonte van maken. Dat je ECHT kijkt naar jezelf… met andere ogen. Met de ogen van een beste vriendin – want die wil je tenslotte ook in de spiegel gaan zien, toch?
 
Wat zie je dan? Zie je dan, hoe mooi jouw lijf is… zie je hoe mooi je ogen zijn, de vorm van je gezicht? Zie je hoe bijzonder jouw huid is? Zie je wat een mooi sterke benen je hebt, en hoe mooi schouders zijn… Ik weet zeker dat je, als je even blijft kijken, een heleboel dingen kunt opnoemen die je mooi vindt – of vooruit, op z’n minst acceptabel.
 
En dáár kun je starten…. met elke dag die dingen zien in de spiegel. Zo maak je de spiegel tot je beste vriendin.
 
Als je je veilig genoeg voelt bij je beste vriendin, kijk dan eens naar wat je graag anders zou zien, niet omdat de buitenwereld dat van je vraagt (want “je zou toch meer, of juist minder….”), maar omdat jij voelt dat je in de spiegel niet ziet wie jij weet dat je van binnen bent. Wil je dan afvallen? Of juist aankomen? Of zie je dat je je spieren wel erg hebt laten verslappen? Of dat je altijd met kleding je borsten verbergt, terwijl je ze zelf best een mooi onderdeel vindt?
 

Binnen in jou zit een frequentie die uniek is: je wéét het!

Jij wéét het – als je heel eerlijk kijkt! Want diep binnen in jou zit een frequentie die uniek is voor jou. En je beste vriendin Spiegel reflecteert het je perfect.
 
Als je op deze manier naar jouw lichaamsepxressie gaat kijken, ga JIJ bepalen wat je graag wil laten zien en wat liever niet. Dan ben jij degene die bepaalt wat mooi is en wat niet en niet de oude patriarchale beelden van “het vrouwenlichaam”.
Van binnen – jouw unieke frequentie – naar buiten.
 
En wanneer  je dan met kleding, met kleuren en accessoires jouw lichaam, de prachtige fysieke expressie van wie jij bent, leert benadrukken, dan wordt elke date met je beste vriendin een feestje!
 
Claim het recht om ZELF te bepalen wat mooi is!
Geniet van de spiegel! En geniet van het terugclaimen van jouw eigen recht om ZELF te bepalen wat mooi is…
 
Als je het mij vraagt: elke lichaam wat geliefd wordt, wat gevierd en gehoord wordt is een prachtig lichaam! Dat heeft werkelijk 0 te maken met het aantal kilo’s, de kleur of de verhoudingen, maar alles met de balans tussen binnen en buiten… Geef jij fysiek expressie aan wie jij werkelijk bent? Laat dat stuk niet liggen… van als jij het niet bepaalt, doen anderen dat voor je.
 
Monique van der Hoeven
Soul to Sassy
 
 
Natuurlijk mag je altijd een gratis online kennismakingsgesprek met me boeken – dan kletsen we eens samen over wat jou uniek en bijzonder maakt en hoe je dat meer de wereld in kunt stralen.
Je kunt hier rechtstreeks in mijn agenda een online Soul to Sassy Chat boeken:
close
Selecteer lijst(en):

Over Soul to Sassy

Soul to Sassy - omdat álles begint bij jou. Leer je eigen-wijsheid weer horen, vertrouwen en volgen en creëer een leven waarin je moeiteloos en met plezier jouw waarde in de wereld zet
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.