Een heleboel druppels…

 

Een heleboel druppels…

Een heleboel druppels… Ze zucht… “Eigenlijk weet ik niet wat ik bij kom dragen”, zegt ze. “Ik moet dan zeker mijn passie weten? Of mijn bestemming? Zoiets?”.

Ik moet een beetje lachen… want ik hoor dit echt heel vaak van vrouwen. Dat het zo ver weg lijkt, wat ze bij te dragen hebben. En lachen moet ik, omdat het juist zo dicht bij is!
 

Wat jij bijdraagt bén je al!

Wat jij bijdraagt is iets wat je namelijk al bent! Ja, dat lees je goed: je bent het al. En zelfs als je dus geen flauw idee hebt wat jij bijdraagt, dan draag je het bij.
 
Maar als je wèl weet wat je bijdraagt, dan kun je het nog veel gerichter bijdragen. Bewuster en krachtiger. En alleen daarom al zou ik je aanraden er eens heel bewust naar te kijken. Wat draag jij bij? Wat breng jij op deze wereld? Gewoon omdat jij bent wie jij bent? Of beter gezegd, “ongewoon omdat je bent wie je bent”, want je bent, net als ieder mens, bijzonder en uniek.
 

Jouw bijdrage is uniek!

Dus of je het nou wil of niet: jouw bijdrage is uniek. Niemand anders kan het namelijk zo toevoegen aan de wereld als jij. En zoals ik al zei: het ligt heel dicht bij je! Misschien zorg jij wel voor lichtheid en vreugde in een kamer vol zwaarte… of voel je ongelofelijk goed aan wat mensen nodig hebben. Of kun je heel goed in woorden vatten, wat vaag en zweverig lijkt, zodat het concreet wordt en mensen het kunnen begrijpen… Of misschien ben je razend goed met cijfers of met tekenen, kun je uitbeelden wat je droomt en wat er in het “ongeziene” is… Kijk er maar eens naar… het is belangrijk!
 

Een heleboel druppels op de gloeiende plaat

En dat is het volgende wat mijn klant zegt: “Maar het is een druppel op een gloeiende plaat”. Ja, als je alleen kijkt naar wat jij bijdraagt, dan is dat maar een klein stukje, dat is zo. Maar het mooie is: je bent niet alleen! Overal in de wereld staan meer en meer Sisters op om hun eigen unieke stukje bij te dragen… The Rising of the Feminine is al lang begonnen, want we zijn er kláár mee om onze mond te houden en vriendelijk glimlachend te laten gebeuren wat er gebeurd. Overal, in elk vakgebied, in elke vereniging zijn vrouwen die gestopt zijn met zichzelf verstoppen. Vrouwen die – op hun eigen unieke manier – komen laten zien en horen wat ze te delen hebben… Mooi he?
 
En tja…. dat zijn héél, héél erg veel druppels op die gloeiende plaat….
 
Get your umbrella zou ik zeggen! Stormy tidings ahead 😉
 
Monique van der Hoeven
Soul to Sassy
 
 
P.S. Kom je er niet zo goed uit, wat jij nou eigenlijk komt bijdragen? Of durf je nog niet zo goed? Allebei? Daar help ik je heel graag bij… met een Stop hiding, start shining traject neem jij de shortcut naar wie jij als Selfexpressionista bent op deze wereld. Kijk maar op de website: Stop hiding, start shining traject
 
Maak je een afspraak met me? Voor een gratis online Soul to Sassy Chat? Dat kun je hieronder rechtstreeks in mijn agenda doen:
 

close
Selecteer lijst(en):

Over Soul to Sassy

Soul to Sassy - omdat álles begint bij jou. Leer je eigen-wijsheid weer horen, vertrouwen en volgen en creëer een leven waarin je moeiteloos en met plezier jouw waarde in de wereld zet
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.