Zo binnen, zo buiten – waarom de buitenkant er wel toe doet!

Zo binnen, zo buiten – waarom de buitenkant er wel toe doet!

 
Zo binnen, zo buiten – waarom de buitenkant er echt wel toe doet! Na mijn transformatie – inmiddels – 31 kilo en een heel andere buitenkant – is er heel veel veranderd in mijn leven. Op persoonlijk vlak, want voor het eerst van mijn leven geniet ik van mijn lijf, kijk ik met vreugde meerdere keren per dag in de spiegel en geef ik mezelf daar een big smile of een knipoog, en weet ik waar ik graag heen wil. En ik weet dat ik het kán… op mijn eigenwijze manier. Dat ik niet allerlei kunstgrepen hoef toe te passen, die anderen hebben bedacht, dat ik niet alles hoef te plannen, dat ik mijn vreugde mag volgen.
 
Daarnaast is er heel veel veranderd in mijn bedrijf. Want sinds ik daar de nieuwe CEO naar buiten laat treden (en yes: it is me ;-)) krijg ik zoveel leuke en fijne reacties van mensen! Zichtbaar was ik altijd al wel, ik maakte filmpjes, ik ging live, ik schreef posts en blogs… nooit zo moeilijk gevonden, tenslotte was ik het theater gewend. En toch liet ik niet echt mezelf zien, ging ik niet staan voor waar ik in geloof, was ik te voorzichtig in wat ik wel en niet deelde, te bang voor want anderen zouden vinden. Dan ben je dus niet zichtbaar, dan zien mensen je wel, maar ze zien JOU niet.
 

Mijn bedrijf mag als zichzelf naar buiten treden

Sinds ik besloot dat ook mijn bedrijf meer als zichzelf zichtbaar mocht worden, is er een heleboel veranderd. Zo komen ineens een heleboel dames met prachtige lippenstift naar hun online sessies met mij, of ze gaan zingen op hoge hakken – dat voelt toch anders. Ik zie een vrouw, van wie ik het nooit verwacht had, verschijnen in een stoer knalrood jasje. Om me dan vervolgens te vertellen, dat ze zich geïnspireerd voelde door mijn inspiratiemail over haar relatie met de spiegel en dat ze zich realiseerde dat ze er echt iets me moest. Dat ze vroeger heel uitgesproken was in haar kleding, maar dat in de loop van de jaren had laten verwateren…
 
Ik geniet daar enorm van! Want je schrijft natuurlijk niet voor niks inspiratiemails En het gaat verder dan dat, want inspiratie lezen, dat is natuurlijk iets wat we allemaal regelmatig doen. Maar dat zoveel vrouwen er ook echt iets mee gaan doen…
 
 

Al die schoonheid, uniekheid… in één oogopslag!

Hoe mooi is het, om al die wijsheid, al die schoonheid, al die gekheid, al die uniekheid meteen in één oogopslag te zien, zodra een vrouw de online meeting room binnenkomt. Dan zie ik: ja, zij is het! Het maakt dat ik nog meer geboeid ben dan anders, dat ik nieuwsgierig ben, wat ze gaat delen, wat er gaat gebeuren.
 
Ik hoop dat ik nog heel veel vrouwen mag gaan inspireren om hun mooie binnenkant ook aan de buitenkant met de wereld te delen. Het is een prachtige stap op weg naar Heelheid als Vrouw. Op weg naar de Volwaardige Vrouw. Want het doet er gewoon heel erg toe die buitenkant, ook al vertellen we onszelf dat dat niet zo is.
 
Niet volgens “de regels” die aan ons als vrouwen opgelegd worden, regels voor schoonheid, sexyness, te veel of te weinig zichtbaar… Nee, volledig volgens onze eigen regels.
 

My body, my rules

Een vrouw die zelf bepaalt hoe ze er uit ziet, wat ze mooi vindt of juist niet, wat bij haar past, wat ze uit wil dragen. Een glamazon,  die durft te experimenteren met alle middelen die haar daarvoor ter beschikking staan in onze prachtige en bijzondere tijd… Een powerlady, die zich niet laat veroordelen, door de meningen en oordelen van anderen. Die ziet en voelt wat het verschil is tussen geconditioneerd gedrag en authentiek gedrag. Die ziet dat ze het waard is, te zijn wie ze werkelijk is.
Het is mijn grote waarom! Het is waarom ik met plezier mijn bed uitspring elke ochtend. Omdat ik heilig geloof dat er een enorme kracht uitgaat van voruwen die zien wat ze waard zijn. Die stoppen met “tweederangs zijn”, zoals de patriarchale norm ons vele honderden jaren heeft laten zien en geloven. Want die vrouwen zijn het voorbeeld van een wereld die divers en kleurrijk is. Een wereld die inclusief is – want elke unieke persoon wordt gezien en gehoord, juist om die uniekheid.
 
Follow the joy…
 
Monique van der Hoeven
 
Soul to Sassy
 
Kan ik iets voor je betekenen?
 
Voel jij dat je meer authentiek uit de verf zou willen komen? Met je stem, je lichaamstaal, je kleding, wel of geen make-up, je werk, je woorden… Voel je dat je te voorzichtig bent in het jezelf laten zien? Dat je misschien wel zichtbaar bent, maar toch niet echt? Ik heb een prachtig een heel krachtig traject ontwikkeld om je te ondersteunen op jouw pad naar werkelijk authentiek zichtbaar en hoorbaar zijn. Als je interesse hebt, maak dan eens een afspraak met me voor een gratis online ontdekkingssessie – je kunt dat hier rechtstreeks in mijn agenda doen:
 

close
Selecteer lijst(en):

Over Soul to Sassy

Soul to Sassy - omdat álles begint bij jou. Leer je eigen-wijsheid weer horen, vertrouwen en volgen en creëer een leven waarin je moeiteloos en met plezier jouw waarde in de wereld zet
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.