Laat jij je verleiden??

Laat jij je verleiden??

Laat jij je verleiden??{Blog} Laat jij je verleiden?? Een poosje geleden ontmoette ik – online – een collega-zanger, die ook dirigent is. Hij was een fantastische afnemer van bladmuziek van een heleboel niet zo gangbare klassieke liederen die ik nog in mijn bezit had en waar ik afscheid van wilde nemen. Heerlijk idee dat ze bij iemand terecht zouden komen, die er met verve in zou duiken en ze tot klinken zou brengen…
 
Maar goed… hij werd nieuwsgierig naar me – wat ik snap, want ik zong jaren geleden in recitals een heleboel wat hij ook zingt nu. En hij zocht mijn filmpjes en opnames op op Youtube. Hij stuurde me al snel een berichtje: “Jeetje, wat zing je mooi zeg!”. Echt leuk om te horen, ook nog na al die jaren…
 
En toen kwam het: “Je zou echt weer moeten gaan zingen, het is zó de moeite waard”.
 

Heel eventjes had ik die oude neiging

En eventjes, heel eventjes voelde ik die neiging weer van vroeger, om dat te gaan doen… want “ze” vonden het blijkbaar mooi. Ik realiseerde me al heel snel, dat dat voor mij beslist niet de weg bleek… ik heb een prachtige zangcarrière gehad en heel veel mooie dingen mogen doen en ervaren, omdat “ze” het mooi vonden. En ik genoot van het op het podium staan, van het publiek, de mooie jurken, het zingen… maar voelde me eigenlijk met het klassieke repertoire nooit echt vrij en zeker niet mezelf. Ik was altijd maar mijn best aan het doen om het goed te doen. Nog beter… en het raakte me altijd enorm als er kritiek kwam.
 
Nee….laat mij maar 30’s, 40’s- en 50’s jazzy en showmuziek zingen, met passende looks en dansjes… daar gaat – van binnen naar buiten – mijn hart zingen. En daar heb ik geen bevestiging van anderen voor nodig… want ik wéét dat wat ik doe klopt voor mij. Dat voelt heel vrij!
 

Laat jij je verleiden??

Ken je dat, dat je je laat verleden om dingen te doen die eigenlijk niet helemaal zo goed bij jou passen, gewoon omdat anderen je hebben verteld dat jij daar goed in bent? En ik weet het: dat vraagt heel eerlijk kijken naar jezelf. Want we verlangen er diep van binnen allemaal naar om “goed” en “leuk” gevonden te worden. Dus expressie van buiten naar binnen ligt op de loer voor ons allemaal…
 
En toch weet ik zeker dat je het voelt, als je heel, heel eerlijk bent… want het voelt niet vrij. En het voelt als je best moeten doen… als iets op moeten houden. Als door de mand kunnen vallen… want stel dat “ze” het ineens niet meer goed vinden.
 
Er is een manier om dat gevoel nooit meer te hebben: de weg van binnen naar buiten gaan volgen. Een echte Self-Expressionista te worden. Met zelfvertrouwen wat 100% echt is… omdat je heel erg “what you see is what you get” bent geworden.
 
Monique van der Hoeven
Sassy Silver Vixen bij Soul to Sassy
 
P.S. Lijkt het je wel wat? Zo’n Self-Expressionista avontuur? Dan word ik graag je cheerleader, zoals ik al mocht zijn bij heel veel vrouwen vóór jou. Kijk maar eens op de website: Stop hiding, start shining traject
 
En maak je een afspraak met me voor een gratis online Soul to Sassy Chat? Je kunt het rechtstreeks hier in mijn agenda doen:
 
close

Over Soul to Sassy

Soul to Sassy Vind je unieke frequentie en leer haar versterken door er expressie aan te geven
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.