Puur jezelf zijn; gewoon omdat niemand anders dat kan

Puur jezelf zijn; gewoon omdat niemand anders dat kan

Puur jezelf zijn; gewoon omdat niemand anders dat kan. Het klinkt heel “open-deur-achtig” misschien: gewoon puur jezelf zijn, omdat niemand anders dat kan. En toch is het een waarheid, die maar weinig vrouwen leven!
 
We laten onze puurheid meestal helemaal niet zo zien namelijk. Omdat we in onze expressie tòch nog te vaak in de oude valkuil trappen, dat een ander eigenlijk bepaalt hoe jij er uit ziet, hoe je je gedraagt, wat wel en niet “done” is.
 
En als jij nu denkt: maar ik ben wèl mezelf. Dan begin ik met je toejuichen… je te vieren, je uniekheid en je puurheid! Want JA! Je bent jezelf, dat kan niet anders. En je hoeft er eigenlijk niets voor te doen.
 

Jij bent wél jezelf, maar zeg eens eerlijk…

Maar zeg eens heel eerlijk: hoe vaak denk jij toch even strategisch, als je iets zegt of juist niet zegt, als je iets wel of niet aantrekt, als je iets wil delen in vol enthousiasme? Hoe vaak gaat er toch even door je heen: “wat zullen ze denken”? Of iets wat daar op lijkt.
 
Je bent niet de enige… sterker nog, ik denk dat er geen vrouw op de wereld is, die niet eigenlijk zelfs eerder aan anderen denkt dan aan zichzelf. Het is ons letterlijk met de paplepel ingegoten. En dat is zoals het is… maar het hoeft niet zo te blijven. Want je kunt ervoor kiezen om jezelf te trainen, om wèl altijd en overal op die eigen-wijsheid ingetuned te zijn.
 
Een vrouw die altijd – of bijna altijd – op haar eigen-wijsheid is ingetuned, leeft in het nu. Ze is aanwezig in haar lichaam, ze be-leeft haar leven. Ze spreekt vanuit heelheid en niet vanuit een deel van zichzelf. Ze voelt haar emoties en gevoelens en ziet dat het richtingaanwijzers zijn op haar pad. Zo’n vrouw leeft vanuit haar Heelheid… vanuit de Volwaardige Vrouw die ze werkelijk is. Een vrouw met alle potentie en mogelijkheden, een vrouw die doorziet dat het patriarchale systeem een gevangenis voor vrouwen – en nog veel meer groepen mensen – heeft geschapen. En dat het aan haar is, of ze nog in die gevangenis wil leven of niet.
 

De illusie van perfectie loslaten

Zo’n vrouw die als ze binnenkomt, meteen opvalt. Zo’n vrouw aan wie alles klopt… de binnenkant, haar stem, de buitenkant. Niet omdat ze perfect is… integendeel. Het komt omdat ze de illusie van perfectie heeft losgelaten. Omdat ze niets anders meer is dan puur zichzelf.
 
En weet je? Zo’n vrouw ben jij ook… dat zijn we allemaal. Ik hoop dat je jezelf steeds meer toestemming geeft om haar te zijn, haar uit te drukken. En dat we elkaar dragen en steunen daarin, als vrouwen.
 
Monique van der Hoeven
Zing je Eigenwijs
 
P.S. Lijkt het je wat als ik eens even met je meekijk hoe jij dat meer kunt gaan doen? Puur jezelf zijn, pure expressie geven aan die vrouw die je echt diep van binnen bent? Doe ik graag! Maak een afspraak met me voor een gratis online Soul to Sassy Chat. Je kunt het hier rechtstreeks in mijn agenda doen: 
 
 
close
Selecteer lijst(en):

Over Soul to Sassy

Soul to Sassy - omdat álles begint bij jou. Leer je eigen-wijsheid weer horen, vertrouwen en volgen en creëer een leven waarin je moeiteloos en met plezier jouw waarde in de wereld zet
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.