Nee! Want het kan ook anders

Nee! Want het kan ook anders

Nee! Want het kan best andersNee, want het kan ook anders. Deze week sprak ik in mijn praktijk en ook in mijn werk als cosmetica adviseur met een heleboel vrouwen, die er ontzettend klaar mee waren om allerlei troep op hun gezicht te smeren. Ze waren vaak een beetje moedeloos op zoek naar “een merk waar geen troep in zit, maar wat wel een mooi resultaat geeft”.

Het was dus niet, omdat ze skin-care en make-up niet leuk of fijn vonden. Niet omdat ze zichzelf niet graag mooi wilden maken – dat doen wij vrouwen nou eenmaal graag, dat is al vele duizenden jaren zo. Een heel authentiek vrouwelijk verlangen (en dus zeker niet alleen voor vrouwen, want er zijn gelukkig ook steeds meer mannen die dat verlangen in zichzelf durven volgen en onderzoeken)!

Ons beeld van “schoonheid” is vertroebeld geraakt

Jammer  genoeg is ons beeld van “schoonheid” enorm vertroebeld is geraakt. Door verwrongen, eenzijdige, patriarchale visies die versterkt zijn door mainstream marketing en reclame, zien we helaas meestal een super-beperkt en plat beeld van “schoonheid”. Je eigen definitie van “schoonheid” hervinden… een aanrader voor ieder mens.

De vrouwen die ik deze week sprak zijn eigenlijk vooral klaar met dat platte beeld en de producten die daaruit zijn voortgekomen. Want ze zijn klaar met de enorme lijsten aan ingrediënten die aan skin-care en make-up producten worden toegevoegd, die gewoon ronduit schadelijk zijn voor onze gezondheid èn voor onze planeet.

Veel kan best anders, ook in de beauty-wereld

Gelukkig zijn er een heleboel vrouwelijke dermatologen die zich de afgelopen sterk hebben gemaakt voor het delen van kennis hierover. Daardoor is het voor vrouwen een stuk gemakkelijker geworden om de zin en de onzin van dingen te onderscheiden.

Ik ben er heel blij om, want er is zo ontzettend veel dat anders kan! Ook in de beauty-wereld.

Als make-up artiest in opleiding is het iets wat me bezig houdt. En waar ik me heel erg bewust van ben bij het samenstellen van mijn professionele make-up kit. Wat kan duurzamer? Wat kan groener? Wat kan minder schadelijk? Wat kan zelfs helemaal biologisch? Zodat we heerlijk kunnen blijven make-uppen en expressie geven aan allerlei kanten van onszelf, zodat we transformaties kunnen maken met make-up. Maar zoveel mogelijk op een duurzame(re) en minder schadelijke manier.

Het is zó nodig dat wij vrouwen gehoord worden!

En als stemcoach voor Vrouwelijke Ambitie realiseer ik me ook hier weer heel duidelijk: het is zó belangrijk dat wij vrouwen gezien en gehoord worden. Met onze missie, met waar wij in geloven, met vrouwelijke kwaliteiten en eigenschappen waar onze wereld zo’n ontzettende behoefte aan heeft, met verbinden èn met bewustmaken.

Zoals die dermatologen die op social media hun super-waardevolle kennis delen! Maar ook vrouwen die bewuste skin-care en make-up lijnen opzetten – producten waarin onnodige troep is weggelaten en waaraan huidverzorgende en zelfs -verbeterende ingrediënten zijn toegevoegd. Het kan zeker ook anders!

Daarvoor was het onmisbaar dat zij zichzelf hoorbaar wisten te maken… met een missie die niet mainstream is en niet “zoals we het altijd al hebben gedaan”. Hoorbaar èn zichtbaar, met ideeën, die niet meteen iedereen aanspraken, waarvan vaak gezegd werd “dat lukt je nooit”.

Want door daarmee hoorbaar en zichtbaar te zijn, hun visie te delen op elk mogelijk platform, konden ze andere vrouwen (en mannen) bereiken. Mensen die er wel in geloofden en mensen die de ideeën gingen steunen. Zodat die wel van de grond kwamen.

En zodat producenten en winkels gedwongen werden om dingen te veranderen… omdat de consument dat vraagt!

Waar zou jij wel meer mee gehoord willen worden?

En zo is het ook voor jou ongelofelijk belangrijk om je stem te vinden – waar sta jij voor? Wat vind jij belangrijk en waar zou je meer van willen zien in onze wereld? En je stem daarvoor te gebruiken… Te zorgen dat jij jouw eigen unieke personal branding wordt voor jouw missie – of je dat nou met je bedrijf doet of in je privé leven of op je werk.

Gezien en gehoord worden is onmisbaar… het is de enige manier om medestanders te krijgen en je ideeën van de grond te krijgen.

Waarmee zou jij wel meer gehoord willen worden? Deel je het met me?

Monique van der Hoeven, Soul to Sassy
soultosassy@gmail.com

En wil je meer weten over hoe je méér en makkelijker gehoord wordt met wat voor jou belangrijk is? Maak gerust een afspraak met me voor een gratis online ontdekkingssessie – je kunt dat met de knop hieronder rechtstreeks in mijn agenda doen

Of lees hier over mijn stemcoachingstraject speciaal voor vrouwen die er klaar voor zijn om nu eens wél echt gehoord en serieus genomen te worden:

Stemcoachingstraject De Stem van Vrouwelijke Ambitie

close

Over Soul to Sassy

Soul to Sassy Vind je unieke frequentie en leer haar versterken door er expressie aan te geven
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.