Pas op je woorden!

Pas op je woorden!

Pas op je woorden! Als je al meer van me gelezen en/of gezien hebt, vind je het misschien een heel vreemde uitspraak voor mij 😉

Ik zal de laatste zijn om jou te vertellen dat je je goed moet afstemmen op anderen, dat je uit moet kijken wat anderen mogelijk van jou of je taalgebruik vinden. Tenslotte leer ik ambitieuze vrouwen hoe ze juist als zichzelf hoorbaar worden.

Ik zal je dus uitleggen hoe ik het bedoel: pas op je woorden!

Hoe kies jij eigenlijk je woorden?

Heb je er wel eens bij stil gestaan hoe jij je woorden kiest? Veel mensen plannen wat ze gaan zeggen met hun hoofd. Ze proberen hun taalgebruik aan te passen aan de omgeving of aan de omstandigheden en gaan daarover nadenken.

En ja, dat kan natuurlijk en het is ook niet verkeerd natuurlijk.

Maar het is maar een klein stukje van hoe woorden werken.

Praat jij – onbewust – anderen na?

Woorden zijn ten eerste zonder jouw stem weinig waard. Dat betekent dat je de beste woorden kunt hebben gekozen, maar als je stem niet vrij en authentiek is, dan zullen ze niet overkomen en al zeker niet bínnen komen bij de ander.

Maar woorden zijn ook vaak helemaal niet van jou en dat is waarover ik deze blog wilde schrijven.

Heel vaak praten we namelijk – volkomen onbewust! – anderen na. Dat zeg ik zonder oordeel hoor, want wij mensen hebben nou eenmaal de neiging om altijd te denken en voelen dat anderen het mooier, beter, helderder, etc. doen dan wij. Ook met taal en taalgebruik.

Woorden hebben een frequentie, ze zijn energie

Woorden hebben een energie, een vibratie, een frequentie. En daardoor hóren we woorden. Woorden die we echt hóren – niet alleen met onze oren – zijn woorden die bij ons binnenkomen, zijn woorden die met ons resoneren. En omdat ze met je resoneren, onthoud je ze.

Woorden die we onthouden, kunnen we zelfs internaliseren. Dan gaan we die woorden zo vaak in onszelf herhalen, dat we gaan denken dat het onze woorden zijn. Gewoon omdat ze ons raken, omdat we het ermee eens zijn, omdat we ze zo mooi en waar vinden.

En daarom is het belangrijk om regelmatig eens met jezelf af te stemmen, of jouw woorden wel van jou zijn. Je kunt letterlijk voelen of een woord bij jou past of niet. Dat kun je uitproberen met bepaalde woorden. Spreek ze maar eens een paar keer hardop uit. Of met een verschillende emotie.

Woorden doen iets met je

Merk je hoe je stem samenwerkt met de woorden? Of misschien juist wel niet? Merk je dat woorden “iets met je doen”?

Woorden zijn energie, ze hebben een frequentie. En ook jouw stem heeft een frequentie.

Als je woord-frequentie en je stem-frequentie met elkaar matchen, ontstaat er magie. Dan ben je moeiteloos met jouw stem aan het verleiden.

En zeg eens eerlijk: zou het niet heerlijk zijn als je dat zou kunnen met iedereen die voor jou een potentiële ideale klant is? Dat die klant direct, moeiteloos hóórt waar jij voor staat? En dat het bínnen komt – dus die klant neemt ook ter plekke een beslissing dat zij meer van jou wil horen?

Hoe heler de stem, hoe krachtiger ze werkt

Ja, dat is de kracht van jouw stem – hoe heler ze is, hoe krachtiger ze zal werken. En als ze dan ook nog matcht met jouw authentieke taalkeuze…

Experimenteer er vooral eens mee! En laat me weten hoe dat voor je is! Doe je dat?

 

Monique van der Hoeven
Soul to Sassy

 

close
Selecteer lijst(en):

Over Soul to Sassy

Soul to Sassy - omdat álles begint bij jou. Leer je eigen-wijsheid weer horen, vertrouwen en volgen en creëer een leven waarin je moeiteloos en met plezier jouw waarde in de wereld zet
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.