Iets wat voor 100% van jou is, laat je toch niet liggen?

Iets wat voor 100% (van) jou is, laat je toch niet liggen?

Het is iets wat me eigenlijk ontzettend verbaast… en tegelijkertijd ook niet, want ik weet (helaas) het antwoord. Maar iets wat voor 100% van jou is, dat laat je toch niet liggen?

Hoe is het toch mogelijk dat wij als vrouwen, onze vrouwenstem, die toch echt voor 100% van ons is, die zelfs letterlijk IS wie wij zijn, laten liggen? Dat we haar door anderen laten bepalen? Dat we gewoon accepteren dat we nooit iets over haar geleerd hebben, dat we geen controle over haar hebben, dat we haar niet ten volle kunnen omarmen?

Je hebt een heuse Villa Kakelbont geërfd

Ik moet dan denken aan Villa Kakelbont, weet je wel, dat prachtige, supergekke huis van Pipi Langkous. Wat zou jij doen als je morgen zo’n Villa Kakelbont zou erven? Zo’n supermaf huis, met een prachtige tuin om in te verdwalen? Met een torenkamertje en een kelder… misschien wel ondergrondse gangen? Een huis, vol met laatjes, kasten en andere opbergmeubels, die allemaal verrassingen bevatten? Ervaringen, die je nooit eerder beleefde?

Nou, ik zou het wel weten! Ik was per omgaande onderweg naar dat huis, om het helemaal te onderzoeken… Met een heel verrast en trots gevoel, dat dat huis nu van mij is… Wauw!

Jouw eigen vrouwenstem IS zo’n Villa Kakelbont

Jouw eigen vrouwenstem IS zo’n Villa Kakelbont. Je heb haar gekregen, geërfd ook voor een deel van je voormoeders. Jouw stem… waar je, als ik het goed inschat, niet zo supertrots op bent en die je ook vaker dan je lief is in de steek laat. Je vindt haar eigenlijk ook een beetje eng daardoor… Ze voelt zo “openlijk”, want als je haar gebruikt, kun je niet meer terug… dan valt de spotlight op jou.

Ik snap het niet… dat je zo’n prachtig instrument, wat 100% (van) jou is, laat liggen.

We laten haar liggen… waarom eigenen we ons haar niet toe?

Maar helaas snap ik het maar al te goed. Want na heel veel jaren uitgebreid onderzoek doen naar de vrouwenstem, mijn eigen stem en die van een heleboel vrouwen die ik mocht coachen om hun stem weer heel een vrij te maken, weet ik, hoe dat komt.

De vrouwenstem is té vaak niet gehoord en niet serieus genomen. Ze is té vaak en té lang onderdrukt. We geloven niet meer in haar.

Ja, natuurlijk wel in ons hoofd. Want als vrouwen uit 2022 weten we heus wel dat de vrouwenstem er toe doet.

Maar als “meisjes met een ver verleden” externaliseren we dat. Want we bedenken niet dat het begint bij onze eigen stem. We vinden van alles van stemmen van andere vrouwen. De letterlijke en de figuurlijke – ze gaan altijd hand in hand.

Maar echt aan de slag gaan, om ons wat van ons is ook voor 100% toe te eigenen? Dat doen we niet. Dat voelt té eng, té confronterend… en we zien er ook, heel logisch!, de waarde niet van. De vrouwenstem heeft immers honderden jaren uit alle hoeken signalen gekregen dat ze minderwaardig was, er niet toe deed.

Vrouw voor vrouw, stem voor stem een ripple effect

Het maakt me verdrietig dat dit zo gaat.

Maar ik heb al lang geleden besloten dat ik dat mag voelen, maar dat ik ook alles op alles ga zetten om daar iets aan te doen. En dus doe ik dat. Vrouw voor vrouw, stem voor stem… Het zijn druppels op een gloeiende plaat, ik weet het.

Maar druppels hebben altijd een ripple effect. Want élke vrouw die dat moment beleeft waarop ze voor het eerst de enorme superpower van haar eigen stem ERVAART, gaat met haar stem óók een ripple creëren. We kunnen niet anders, als vrouwen. Alles wat vrouwen doen gaat in verbinding, dus ook het gebruiken van onze stem.

En dus blijf ik verder onderzoeken hoe ik vrouwen kan helpen hun eigen stem te vinden, te helen en met trots in de spotlight te laten stromen. Op hun eigen authentieke manier. Een vrouwen-manier.

Ik wens je een grandioos ontdekkingsavontuur toe: jouw eigen unieke Villa Kakelbont, hoger dan je denkt (torenkamer), dieper dan je ooit gevoeld hebt (kelder met ondergrondse gangen) en met ongelofelijk verrassend veel moois, wat je nog nooit eerder zag (snuisterijen, laatjes vol met spulletjes, schilderijen, beelden…). En ik gun je, dat je de trotse eigenaar ervan gaat worden. Dat je haar voor 100% kunt claimen. En haar met trots laat horen.

Monique van der Hoeven
Soul to Sassy

Denk je dat ik jou zou kunnen inspireren om eens echt naar je eigen stem te kijken? Waar je nu staat? Waar je nog dingen laat liggen? Ik doe het graag! Je mag  helemaal vrijblijvend een gratis online inspiratiesessie met me boeken. Je kunt het hieronder rechstreeks in mijn agenda doen! Ik kijk naar je uit.

 

close
Selecteer lijst(en):

Over Soul to Sassy

Soul to Sassy - omdat álles begint bij jou. Leer je eigen-wijsheid weer horen, vertrouwen en volgen en creëer een leven waarin je moeiteloos en met plezier jouw waarde in de wereld zet
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.