Jij, Je Stem en Nog Iets

Jij, Je Stem en Nog Iets

Vanmorgen had ik weer een heel mooi gesprek met een vrouw die die roep in zichzelf hoorde. De roep om haar eigen stem beter te leren kennen. Minder geremd te zijn. Beter gehoord te worden. Als zichzelf.

Een wens die eigenlijk zit in elke vrouw waar ik mee in gesprek raak. Of dat nou gewoon in het dagelijks leven is, op mijn werk bijvoorbeeld, of omdat ze een gratis online inspiratiesessie met me heeft geboekt bij Soul to Sassy.

Een verlangen waar we ook vaak bang voor zijn

Het is niet altijd een bewust verlangen. Want vaak vinden vrouwen “hoorbaar” zijn ook juist heel spannend. Is het makkelijker om op de achtergrond te blijven. En daar hebben we genoeg redenen voor. Een druk gezin wat ons nodig heeft. Of een baan waarin we gewoon goed zijn en wel tevreden over zijn. Of gewoon puur de angst om commentaar te krijgen of zelfs haat over je heen te krijgen, als je van je gaat laten horen. Of uitgelachen worden… om iets wat voor jou eigenlijk belangrijk is.

Als we dan even voorbij de angsten kijken, of de excuses, dan is daar eigenlijk altijd dat verlangen. Een verlangen om meer “ik” te mogen zijn. Om je vrij te voelen omdat ook te zijn. Om “ik” een stem te geven. En nog meer misschien: om met “ik” gehoord te worden. Om er toe te doen, juist omdat jij “ik” bent.

Elk verlangen is anders… want elke “ik” is anders.

Je Stem is wat jouw verlangen tot manifestatie brengt

En je stem, die speelt daarin een belangrijke rol. Dat weten de meeste vrouwen diep van binnen ook wel. Juist omdat ze het spannend vinden om stem te geven, om te zingen, om voor zichzelf op te komen. Of omdat ze te veel volgen wat “de regels” zijn als het over zingen of spreken gaat. Omdat ze zich enorm bewust zijn van “zichtbaar” en “hoorbaar” zijn als het over de stem gaat.

Jij en je Stem dus… jullie horen bij elkaar. Jij: je lichaam, je verhaal, alles wat je hebt meegemaakt, wat je belangrijk vindt, waar je naar verlangt, waar je van overtuigd bent… En je Stem: die kant van jou die alles wat jij bent naar buiten brengt. Je stem is een onderdeel van jouw totale lichaamstaal en ze werkt, als het goed is, naadloos samen met je adem en je lichaamsexpressie.

Je stem is wat jouw verlangen tot manifestatie brengt. 

Maar er is Nog Iets

En toch… er is altijd Nog Iets.

Iets wat groter is dan wij.

Iets wat door ons heen wil stromen. Zich kenbaar wil maken. Gehoord en gezien wil worden.

Ik geloof dat dat Het Leven zelf is.

Het Leven – wat zoveel benamingen heeft, de Bron, het goddelijke, energie, de Grote Moeder. Het Leven heeft een wens om door middel van jou iets tot expressie te brengen.

Dat is héél krachtig! Want het is dezelfde energie die ervoor zorgt dat bergen bergen worden, dat de rivier naar de zee stroomt, dat de zon opkomt en dat de maan haar fases laat zien.

Misschien wel dé beste methode bij podium-angst en spotlight-angst, of die nu groot of klein zijn: dat wéten dat je eigenlijk niet alleen bent. Dat dat super-krachtige Nog Iets er altijd óók is.

Monique van der Hoeven
Soul to Sassy

Ben jij er aan toe om jouw verlangen tot manifestatie te gaan brengen? Jouw stem te gaan gebruiken om je verlangens te manifesteren? Dan bespreek ik graag met je hoe je dat zou kunnen gaan doen! Boek je een gratis inspiratiesessie met me? Je kunt het via de knop hieronder rechtstreeks in mijn agenda doen:

Nieuwsgierig hoe andere vrouwen het werken met hun eigen stem bij Soul to Sassy hebben ervaren? Lees dan hier wat meer:

Ervaringen van vrouwen die klant werden bij Soul to Sassy

close
Selecteer lijst(en):

Over Soul to Sassy

Soul to Sassy - omdat álles begint bij jou. Leer je eigen-wijsheid weer horen, vertrouwen en volgen en creëer een leven waarin je moeiteloos en met plezier jouw waarde in de wereld zet
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.