Happy YOU-Year!

Happy YOU-Year!

Happy YOU-Year! Want álles, echt álles begint bij jou.. Voor mij is you een happy YOU-year wensen dan ook de mooiste wens die ik kan bedenken!

Hoezo begint alles bij jou, vraag je je misschien af? Misschien voelt het wel egoïstisch voor je om er zo naar te kijken of zelfs een tikkeltje narcistisch… Wacht even met afhaken, ik licht toe wat ik bedoel!

Er is en was niemand zoals jij

Ieder mens heeft een unieke set met talenten en eigenschappen.

Mede daardoor heeft ieder mens een eigen manier van (over)leven eigen gemaakt.

En ieder mens heeft daardoor een unieke kijk op het leven.

Niemand beleeft het leven zoals jij.

Omdat niemand ís zoals jij. Nooit geweest. En er zal ook nooit meer iemand zoals jij komen.

Tenzij we héél akelig goed worden in mensen klonen… hope not zeg!

Zoals Coco Chanel zo mooi zei: “You were born an original, don’t become a copy”

You were born an original, don’t become a copy

Toch is dat wat we heel veel doen… een kopie worden van. Want we leren al van jongs af aan om aan de norm te voldoen (wiens norm eigenlijk?). Om ons “normaal” te gedragen (wiens normaal dan?). En vooral om niet echt erg op te vallen. Om veilige keuzes te maken, van die keuzes die eigenlijk iedereen zo’n beetje maakt… 

Maar is dat wie jij bent? Of heeft dat gemaakt dat jouw hoofd al vele jaren gevuld is met overtuigingen, meningen en ideeën van anderen? Als je daar bij stil staat, is het best schrikbarend vind ik. Dan is er best weinig echt over van die “original” die we toch allemaal zijn. Maar ja… we hebben onszelf ervan overtuigd dat we “best” onszelf zijn. Binnen de normen die gelden dan… zoiets. Dat is veilig en gemakkelijk. Maar het geeft ook een gevoel van leegte, die we dan in meer of mindere mate maar  proberen op te vullen met “leuke dingen “.

Maar uiteindelijk zijn er nog altijd weinig vrouwen die echt voelen wat hun eigen waarheid is. Hun eigen wijsheid ook. Laat staan dat ze die echt vertrouwen, volgen en van daaruit hun leven creëren of hun business… 

Tenslotte is een original zijn best lastig. Niemand die het je voordoet. Al kun je gelukkig veel inspiratie halen bij vrouwen die ook de keuze maakten om voor eens en voor altijd te stoppen met anderen boven zichzelf te plaatsen. Vrouwen die een duidelijke keuze maakten om zelf de verantwoordelijkheid voor hun  eigen leven op zich te nemen, de schuld niet meer buiten zichzelf te zoeken als dingen niet zijn zoals ze – eigenlijk  – graag zouden willen.

Jij bent de enige die het kan veranderen

En ja… zelfverantwoordelijkheid. Voor mij komt dat neer op het besef dat ik de enige ben die iets in mijn leven kan veranderen. Misschien niet direct alle omstandigheden, maar toch heel zeker hoe ik er tegenaan kijk. Dat kan ik doen door me een slachtoffer van het leven te voelen – “heb ik weer”. Of door de Koningin van mijn leven te worden – ik kreeg tijdens de 13 Heilige Nachten dit jaar een prachtige gouden kroon als symbool aangereikt, vandaar die Koningin 😉

Een Koningin, die in staat is in verbinding te leven met anderen. Een Koningin die haar eigen imperium vormgeeft. Een Koningin die zelf kiest hoe ze wil komen opdagen – in welke kleuren, met of zonder make-up, op killer-heels of op sneakers. Een Koningin die wéét wat haar eigen waarde is, wat ze komt brengen. Waar ze goed in is en waar niet. Wat haar vreugde geeft en wat niet.  Een Koningin die weet wat ze nodig heeft om het allerbeste van zichzelf te geven.

2023: een blanco canvas wat JIJ inkleurt

En dat is wat ik je toewens… dat jij dat blanco canvas what 2023 vandaag is hélemaal gaat inkleuren vanuit wie jij werkelijk bent en dus zoals alleen jij dat canvas in kunt kleuren.

Dat kun je doen omdat je dat nou eenmaal toch al doet – je kunt namelijk niet niet jezelf zijn in het leven!

Of je kunt er heel bewust voor gaan kiezen – er zelf verantwoordelijkheid voor nemen – om het voortaan echt op jouw manier te gaan doen. Om je eigen-wijsheid weer te gaan horen, gehoor aan haar te geven. Te gaan voelen met jouw lichaamswijsheid wat juist is en wat niet – voor jou! Om te stoppen met beter te worden in dingen, die gewoon helemaal niet bij jou horen. En die voortaan lekker aan anderen over te laten, die juist helemaal áán gaan daarvan. En om uiteindelijk vanuit jouw zielswijsheid jezelf in de wereld te zetten.

Zelfexpressie vanuit Zielswijsheid

Zelfexpressie vanuit Zielswijsheid noem ik dat… Soul to Sassy.

Het vraagt lef om dat te doen. Maar het vraagt vooral: zelfliefde eigenlijk. 

Kun jij jezelf gunnen, dat 2023 echt jouw jaar mag worden?

Niet omdat iedereen dan ziet hoe succesvol je bent. Niet omdat je eindelijk die ton gaat binnenslepen… (mag allemaal natuurlijk best overigens!). Maar omdat je echt vanuit jouw blauwdruk, vanuit jouw diepe eigen-wijsheid jouw leven gaat leven…

Happy You-Year!

Ik wens je jouw allermooiste jaar tot nu toe toe!

Liefs,

Monique
Soul to Sassy

P.S. Met ingang van januari 2023 is de compleet vernieuwde versie van het traject Stop Hiding, Start Shining klaar! Een traject waar ik inmiddels ruim 2 jaar vrouwen mee help op het pad van eigen-wijsheid te gaan dansen, daar zoveel mogelijk te blijven en het zo gauw mogelijk weer terug te vinden als ze even afdwalen. Het pad van onbeschaamd expressie geven aan wie ze werkelijk zijn. Zodat ze hun energie kunnen steken in wat er werkelijk toe doet… voor hen. Zodat ze moeiteloos en met heel veel plezier het beste van zichzelf kunnen geven.

Iets voor jou? Dan kom ik heel graag in contact met je – stuur me een berichtje of maak een afspraak met me voor een gratis online inspiratiesessie.

 

close
Selecteer lijst(en):

Over Soul to Sassy

Soul to Sassy - omdat álles begint bij jou. Leer je eigen-wijsheid weer horen, vertrouwen en volgen en creëer een leven waarin je moeiteloos en met plezier jouw waarde in de wereld zet
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.