Stel jij jezelf de juiste vragen?

Stel jij jezelf de juiste vragen?

Stel jij jezelf de juiste vragen?

Rare vraag misschien, of je jezelf wel de juiste vragen stelt. Maar wel een noodzakelijke vraag, want de meeste vrouwen die ik ken stellen zichzelf bijna hun leven lang de verkeerde vragen. Namelijk vragen aan hun hoofd-wijsheid. En die, hoewel ze heel erg nuttig is voor heel veel dingen, is hier niet de wijsheid die de beste antwoorden kan geven op de juiste vragen.

Sta jij er sowieso wel eens bij stil, welke vragen jij jezelf stelt? Als ik naar mezelf kijk, dan komen vragen vooral boven op momenten dat dingen niet gaan zoals ik het graag zou willen. Van die vragen als: “hoezo lukt dit me niet?” Of “waarom lukt dit mij nou nooit?”. Ook van die vragen als  “wat doe ik verkeerd?” of “Ligt het aan mij?”. Ik weet eigenlijk wel zeker dat je ze kent.

Vragen die je geen millimeter verder helpen

Het zijn stuk voor stuk vragen die je geen millimeter verder helpen in de richting waar jij wel graag heen wilt.

Want je hoofd, heeft vooral veel kennis. En kennis is niet in staat om iets anders te doen, dan beantwoorden van vragen over iets wat zich al heeft voorgedaan. Iets wat je al eerder hebt meegemaakt bijvoorbeeld of iets waar je al eerder mee worstelde. De vraag zou dan kunnen zijn “Hoe deed ik dat toen ook alweer?”. En ik denk dat je misschien kunt voelen dat die “Hoe” vraag al een andere energie heeft dan de vragen hierboven. Een hoe-vraag impliceert namelijk dat er een oplossing is. Nuttig! En kan je zeker verder brengen.

Maar de vragen waar ik het over heb, de juiste vragen, zijn nog anders. Het zijn vragen die je jezelf kunt stellen over dingen die je nog nooit eerder hebt gedaan, over verlangens of over dromen. Over dingen die je graag zou willen ervaren of creëren. Vragen over jouw toekomst dus. En zoals ik al zei: je hoofd kan nooit iets beantwoorden over jouw toekomst.

Gelukkig ben je meer dan een hoofd op benen. Je hebt nog veel meer meegekregen om in te zetten. Je lichaam bijvoorbeeld. Je lichaam kan wel degelijk vragen beantwoorden over de toekomst – wel de nabije toekomst. Vragen als “moet ik nu komkommer eten of juist wortel? ” of “wil ik ja of nee zeggen op het voorstel van mijn collega? kun je, met wat oefening, uitstekend beantwoorden vanuit je lijf.

De juiste vragen brengen wijze antwoorden

Maar er zijn nóg andere vragen. En dat zijn “de juiste” vragen als je echt verder wil komen en wil groeien. Het zijn vragen die jouw onderbewuste aanspreken. En dáár ligt een enorme wijsheid. Wijsheid die wij met ons hoofd niet kunnen bevatten. Wijsheid die ook niet met woorden tot ons komt, maar door middel van dromen, metaforen, gevoelens, beelden…

Toen ik haar voor het eerst mocht ervaren tijdens mijn opleiding Soulbased Coaching was ik zó verrast. Want het waren antwoorden die ik werkelijk met de beste wil van de wereld niet had kunnen verzinnen. Antwoorden die me ontzettend verrasten. Antwoorden die me blij maakten, omdat ze heel erg als “ik” voelden. Antwoorden, waar ik geen verklaring voor kon geven, maar waarvan ik wel wist: hier moet ik iets mee. Antwoorden, die mijn leven veranderd hebben. Die me meer op mijn pad gezet hebben. Veel moeitelozer en zonder dat ik mezelf hoefde bewijzen. Antwoorden die me hielpen om te stoppen met mijn best te doen om aan een plaatje te voldoen, en te beginnen met leven vanuit die wijsheid diep binnen in mij. Life-changing…Ik ontmoette mijn WoW… mijn Woman of Wisdom. En ze zat gewoon diep in mij verborgen… Wow!

En iets wat ik iedereen gun. Om te weten, dat je door de juiste vragen te stellen, ook de juiste antwoorden kunt uitlokken! Voor jou en alleen voor jou.

Omdat januari de start is van weer een heel nieuw jaar, een jaar dat als thema “Stralend je eigen plek innemen” heeft, bied ik de hele maand januari losse sessies aan, waarin ik jou de juiste vragen stel. Vragen die jou gaan helpen de juiste antwoorden te vinden. Zodat je weet in welke richting jouw natuurlijke straalkracht jou stuurt. Zodat je met meer zelfvertrouwen keuzes gaat maken voor dit jaar. Zodat je je voornemens vol kunt houden, omdat ze verankerd zijn in jouw eigen-wijsheid.

Nieuwsgierig?

Kijk op de website hoe jij jouw WoW-sessie kunt boeken – het kan nog tot en met 31 januari 2023.

Liefs,

Monique
Soul to Sassy

Kijk hier voor meer informatie over de Woman of Wisdom Sessies die ik in januari in de aanbieding heb!

Woman of Wisdom Sessie

close
Selecteer lijst(en):

Over Soul to Sassy

Soul to Sassy - omdat álles begint bij jou. Leer je eigen-wijsheid weer horen, vertrouwen en volgen en creëer een leven waarin je moeiteloos en met plezier jouw waarde in de wereld zet
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.