Discipline? Blegh… niks voor mij

Discipline? Blegh… niks voor mij

Discipline? Blegh... niks voor mijDiscipline? Blegh… niets voor mij

Discipline… wauw, het woord alleen al maakt echt fysiek iets in me los. Wat heb ik ermee geworsteld in mijn leven. Herken je dat?

Discipline… van alles moeten. Discipline…. Doorgaan, doorgaan, doorgaan.

Discipline… de grote D-spier. Ik deed er nog eens een challenge mee, waarbij ik elke dag en Facebook Live deed, 3 maanden lang. En ja: ik deed het. Met een lijstje met nieuwe gewoontes die ik elke dag deed en afvinkte.

Het hielp, want ik dééd het en dat maakte verschil.

Discipline werkt!

Dat is het grappige van discipline. Het werkt. Want het brengt je verder. 365 dagen elke dag dansen: ik viel er 30 kilo mee af!

Elke dag werken aan je business? Yep: die groeit en als je de juiste dingen doet, komen er ook tevreden klanten.

Maar ik bleef aanhikken tegen discipline.

Nauw verwant met structuur voor mij trouwens. Voor jou ook?

Het voelde ook altijd zo mannelijk. En van nature hou ik erg van de vrouwelijke energie en flow… Bikkelen, vechten, touwtrekken, je mannetjes staan… niet echt dingen die ik direct vanuit mezelf zou doen.

Toen ging ik met een heuse planner werken

Tot ik ging werken met een planner. Gewoon omdat ik echt een verlangen had om meer van de grond te krijgen. Om meer inzicht te krijgen in waar ik mijn tijd aan besteedde.

En ik denk dat dat het grote verschil was: dat verlangen wat er ineens echt vanuit mezelf was.

Want door maandenlang een planner bij te houden en ook echt te doen wat er in  die planner stond, gingen dingen anders dan voorheen. Toen deed ik meer iets als ik me “in de flow” voelde en anders niet.

En tja… het vroeg discipline. Om echt elke dag te doen wat ik in die planner had geschreven. Zin of geen zin.

Discipline? Voor mijzelf?

Het vroeg heel eerlijk naar mezelf zijn: was het niet doen een excuus, of was het ècht een geldige dringende reden? Meestal was het echt het eerste, moet ik bekennen.

En het vroeg zelfliefde. Vond ik mezelf echt de moeite waard om, helemaal voor mij alleen, dit experiment verder te voeren? Te onderzoeken hoe het voor mij beter kon werken? Hoe ik meer van mijn leven kon maken?

En dat was denk ik de allergrootste les: discipline is niet het probleem. Het probleem was, dat ik dacht dat discipline iets was wat ik voor anderen aan de dag moest leggen. Dat ik succesvol moest worden volgens standaaden van anderen, dat ik moest werken zoals anderen vonden dat ik moest werken, dingen af moest maken omdat het nou eenmaal zo hoorde. Als je tenminste discipline had.

Het was beslist niet de discipline die ik zo haatte

Anyway: het was niet discipline die ik haatte. Het was het inzetten van discipline voor dingen die me niet echt boeiden, die niet volgens mijn Soul Values waren, die ik niet echt belangrijk vond of waardevol. Dingen, waar ik niet echt mijn tijd aan wilde besteden.

Want nu – nu ik discipline echt aanwend voor mezelf… Ik hou ervan. Discipline. Het is zelfliefde! Puur dat!

Monique van der Hoeven
Soul to Sassy

Wil jij ook meer discipline in je leven, maar wel echt vanuit jouw eigen zielswaarden en met jouw eigen persoonlijke doelen voor ogen?

Maak dan eens een afspraak met me voor een gratis online inspiratiesessie – ik kijk heel graag met je mee hoe jij een volgende stap hierin kunt zetten.

 

close
Selecteer lijst(en):

Over Soul to Sassy

Soul to Sassy - omdat álles begint bij jou. Leer je eigen-wijsheid weer horen, vertrouwen en volgen en creëer een leven waarin je moeiteloos en met plezier jouw waarde in de wereld zet
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.