Over mij

Over mij

Voordat je verder leest of persoonlijk kennis met me maakt, ben je misschien wel nieuwsgierig wie Monique van der Hoeven is… en waarom ik nou degene ben die jou wat kan leren over jouw vrouwenstem. Hoe kom ik aan die wijsheid? Ik vertel je dus graag wat meer over mezelf…

Voordat ik Soul to Sassy | Vrouw&Stem Academie oprichtte had ik al een kleine halve eeuw op deze mooie planeet achter de rug… Daarin had ik een heleboel gedaan. Meestal op een manier die net iets anders is dan hoe de meeste mensen dingen doen – dat deed ik al toen ik nog een klein Moniekje was.

Maar voor je mijn verhaal leest,  heb ik eerst een persoonlijke boodschap voor jou, kijk maar:

 Wil je graag meteen persoonlijk met me kennismaken? Dat vind ik superleuk! Maak dan hier een afspraak rechtstreeks in mijn agenda en dan zie ik je binnenkort.

 

Of misschien wil je gewoon even lekker verder lezen – dat kan en mag!

IK BEN

eigenwijs (hoe kan het ook anders ;- )  ik was jarenlang de eigenaar van Zing je Eigenwijs) –  professioneel klassiek zangeres  en performer geweest – eerlijk – (meestal) vrolijk – veelkleurig – dromer, o nee… Visionair! – Vissenvrouw – 1.68 meter – pro-aging – mezelf – parttime Beauty Adviseur in een winkel – intelligent – creatief – spontaan – mezzosopraan – een Generator volgens Human Design – her-story lover – altijd in ontwikkeling –  verslaafd aan rode lippenstift – confronterend (maar liefdevol ;-)) – Witte Hond toon 3 – gezellig –  (hoog)gevoelig – altijd op zoek naar inspiratie – open – dankbaar – tante – soms dramatisch – dochter – vrijheidsliefhebber – al een beetje wijs – Limburgse – filosofisch – vaak bang – en dús dapper –  ruim een halve eeuw op deze wereld! – in opleiding tot professioneel Make-up Artiest – op zoek naar nog meer (eigen)wijsheid – die ik haal uit mijn ziels-wijsheid… (want ik geloof dat we iets bijzonders en unieks te doen hebben op deze aarde! Ja, jij ook… wij allemaal!)

IK HOU VAN

mezelf (meestal dan, soms best nog een uitdaging!) en mijn leven –  glamour – Make-up om zijn transformerende werking – oude Hollywood-films – mijn familie – mijn stem – jouw stem –  alle stemmen – mijn lief –  het leven – Het Leven – rode lippenstift, vintage en modern – zon – Audrey Hepburn – veel ruimte om me heen –  het strand – latte macchiato’s – chocolade – werken met mensen – make-up en beauty, de pro-aging versie – mensen die zichzelf laten zien en horen – Wie is de Mol – mensen blij met zichzelf laten zijn – katten – RuPaul’s Dragrace – mijn werk – dansen –  mezelf ontwikkelen – kletsen – inspireren – lesgeven – taal – Marilyn Monroe –  woorden – wereldmuziek  – gezonde en eerlijke voeding – mijn vriendin – hoop en kansen – wandelen – glitters – witte wijn – Burlesque – alle kleuren rood en roze, oranje  – Queer Eye – terrasjes – de zee – mooie luchten – jurkjes – klassieke muziek – dansmuziek – inspireren – mensen laten zien hoe mooi ze zijn en hoe bijzonder! – me verbonden voelen – Drenthe – Spanje – Betty Boop – The Law of Attraction – somatic intelligence

IK KAN GOED

zien, voelen èn verwoorden wat jou bijzonder en dus mooi maakt – mijn visie op het leven verwoorden – groots denken – anderen bekrachtigen – verbinden – bruggen bouwen – zingen – dingen uitleggen – makkelijk aansluiten bij een ander – zielswensen herkennen – een veilige omgeving creëren – ruimte geven en bewaken zodat iemand iets in zichzelf helder kan krijgen – helder verwoorden waar het over gaat – mensen aanvoelen – mensen het beste in zichzelf laten zien – mensen uitnodigen het lef te hebben het beste van zichzelf te delen  — coachen – Holding Space – ondersteunen – buiten de lijntjes denken – verbanden leggen – krachten bundelen – genieten – lachen – dansen – de diva uithangen – vrouwen cheerleaden het beste van zichzelf te geven – dingen van alle kanten bekijken – mensen blij maken met een make-up look 

IK WORD NIET ZO BLIJ VAN

mensen die alles en iedereen de schuld geven  – zeuren – parachutespringen (denk ik ;-)) – spinnen – grijs weer (vooral als het dagenlang duurt) – roken – zwartgalligheid – cynisme – grote mensenmassa’s – uitlaatgassen – vis eten – pianospelen – enorme herrie – bouwwerkzaamheden – tijdgebrek – moeten haasten – onflexibel zijn – zweverigheid – met de massa meelopen – hoe onze prachtige Moeder Aarde er aan toe is – machtsspelletjes (die haat ik!) – manipulatie – oneerlijkheid

Wil je nog meer weten? Lees dan maar verder 😉 

Mijn zielsmissie: zelfexpressie 

Ik werd geboren in 1968 in Drenthe, als dochter van Limburgse ouders… Ik heb in Spanje gewoond in mijn jeugd, in Barcelona en in Madrid, en ik begon mijn schooltijd op de Deutsche Schule in Barcelona. Ik was een vroege prater, ik hield van praten en vooral van het delen van mijn dromen… want ik zag als kind al hoe mooi de wereld zou kunnen zijn… wat er allemaal voor moois in mensen zit (als de maskers afvielen) en hoe bijzonder de tijd is waarin wij leven. Maar, dat zul je herkennen, er werd mij als snel verteld, dat ik beter niet te groot kon dromen… dat ik dan teleurgesteld zou raken, want het leven was geen sprookje.

Ik heb in Nederland VWO gedaan en vloog daar gemakkelijk doorheen… en toen kwam de logische stap: gaan studeren. Maar mijn eigen-wijsheid… en die vraag die toen al ergens in mij zat: “Stel dat mijn dromen er wel toe doen? Die mooie dromen, dat als iedereen echt expressie geeft aan wie ze zijn, alles automatisch op zijn plek valt in het leven… “.  Ze deden me besluiten om naar de Philips secretaresse opleiding te gaan, ook dat ging soepel, en op mijn 19 zat ik daar als directiesecretaresse bij een gerenomeerd bedrijf met een goed salaris… Met vooral een gevoel: nee, dit is het niet… dit ga ik niet tot aan mijn pensioen doen.

Studeren dan toch maar, Spaanse Taal- en Letterkunde en niet te vergeten: een paar mooie en levensveranderende jaren Vrouwenstudies (tegenwoordig heet het Gender Studies). En vervolgens nog HBO P&O… heel veel verschillende baantjes… als secretaresse, management assistenteP&O medewerker en tenslotte als Coördinator Vrijwilligers, het was leuk, het heeft me veel geleerd, maar geen van alle was, waar ik die vraag: Stèl dat het toch kan… op mijn manier… beantwoord zag.

Tot de dag dat ik een zangles cadeau kreeg voor mijn verjaardag. Ik wist het zeker – en de docente gelukkig ook – ik was zangeres. Alles heb ik uit mijn handen laten vallen – ik voelde aan alles dat dit een belangrijke stap was, dat dit een wens van mijn ziel was. En ik had het goed: ik werd na een heleboel jaren studeren zangeres. Ik heb een prachtige carrière mogen hebben als professsioneel klassiek zangeres – ik heb op prachtige podia mogen zingen, ik heb zo ongelofelijk veel geleerd over mezelf, mijn lichaam, het publiek, over samenwerken, over muziek, en natuurlijk over mijn stem. Het optreden leidde tot lesgeven – want ik kreeg regelmatig na mijn concerten de vraag of ik ook les gaf… ik ben het gaan doen en het was heerlijk! Werken met andere stemmen, hun schoonheid en uniek zijn naar voren helpen brengen … ik voelde (en voel!) er een groot “JA” bij.

Zo’n mooi werk en toch was daar: de burnout

En op een dag was hij daar: de burnout... Hoe dat nou kon? Ik deed toch het meest geweldige werk van de wereld? Ik was nota bene zangeres, zo ongeveer de droom van ieder mens, ik had betaalde concerten, het ging me best makkelijk af allemaal… Of toch niet?

De zoektocht begon toen pas echt… want als dit het niet was, wat was dan de bedoeling?

Al snel kwam ik er achter, dat mijn zingen eigenlijk vooral zo goed ging, omdat ik er heel goed in was om aanwijzingen van een ander op te volgen. Mijn lichaam snapte zingen gewoon heel goed, mijn stem deed wat er gevraagd werd… ook muzikaal begreep mijn lichaam wat de bedoeling was.

Maar het was niet ik… ik was het niet. Niet echt… want ik deed wat anderen van mijn vroegen en ik was dag en nacht bezig te voldoen aan een beeld wat ik had van mezelf, of waarvan ik dacht dat anderen het van mij hadden. Het ging niet over de zelf-expressie die ik als kind zo mooi en belangrijk vond, maar over “het goed doen” volgens de waarden van anderen…

Mijn zangcarrière heb toen per omgaande ik stopgezet – van de ene op de andere dag heb ik mijn agenda leeggeveegd, andere zangeressen namen mijn concerten over. En ik ben naar binnen gekeerd, naar mezelf, om eens heel goed naar mijn innerlijke stem te luisteren. Naar mijn stem… mijn eigen-wijs. En teruggekeerd naar wat mijn ziel zo hard leek te roepen: zelfexpressie… jezelf zijn, steeds meer van binnen naar buiten leven en niet andersom. En precies dáármee met de wereld delen wat jij alleen kunt.

Mijn lespraktijk die goed liep heb ik gelukkig kunnen behouden… en ook mijn werk bij Theaterschool Kwibus, waar ik heel veel jaren met plezier zangdocente was voor kinderen en volwassenen. Mijn eigen praktijk en mijn werk met zoveel verschillende mensen leerden me heel veel en ik genoot van het werken met mensen en hun prachtige stemmen. Sterker nog, ze heeft me enorm geholpen om helder te krijgen wat ik hier op aarde nou wel te doen had.

Zing je Eigenwijs was geboren

En toen was Zing je Eigenwijs geboren – zomaar op een dag diende de naam zich aan.

Zing je Eigenwijs is met mij meegegroeid… met de vele opleidingen die ik naast mijn bedrijf volgde. Een coachingsopleiding, de opleiding tot ademcoach, de opleiding tot Soul Based CoachEnergetische Therapeut, Orthomoleculaire Voeding en Suppletie. Zo ging ik van zanglespraktijk naar coachingspraktijk, waar ik mensen coachte in hun persoonlijke ontwikkeling door middel van zingen. Er kwamen verschillende opera- en podiumklassen voor amateurzangers met prachtige eindvoorstellingen. En zo groeide het almaar verder… naar zelfexpressie, op een authentieke manier leven, vanuit het hart. En op een authentieke en eigen manier expressie geven.  Voice Embodiment – de stem van je hart, je lichaam en je ziel volgen, juist als het op zelf-expressie aankomt. Leven in verbinding met je ziel en eigen-wijsheid.

Zing je Eigenwijs werd Soul to Sassy | Vrouw & Stem Academie

Door al die ontwikkelingen groeide ook Zing je Eigenwijs uit haar jasje. Want: zelfexpressie gaat voor mij over méér dan alleen je stem. Dat was al zo, bij Zing je Eigenwijs, maar ik voelde behoefte om het ook meer uit te dragen. Dat leven en jezelf presenteren vanuit zielswijsheid. Dapper jezelf zijn, vandaar de naam Soul to Sassy. En het werken met vrouwen, juist met vrouwenstemmen, waar zoveel trauma opzit in een persoonlijk stemverhaal en vanuit het collectieve verhaal. Die vrouwenstem, waarvan ik heel diep van binnen voel, dat die er juist nu in deze tijd zo ontzettend hard toe doetVrouw&Stem Academie. Met coaching en ook online cursussen om zelf te volgen. Om dit spannende onderwerp nog veel toegankelijker en bereikbaarder te maken voor vrouwen.

En daar sta ik voor, nu terwijl ik in de 50 ben… een nieuwe fase van mijn leven begin. De fase van langzaam aan het pad belopen om een Wijze Vrouw te worden. Ik vind het gaaf… en ik ben nieuwsgierig wie er steeds meer tevoorschijn zal gaan komen.

Maar ik ben vooral ook heel nieuwsgierig naar jou… jij, die deze pagina met mijn verhaal nu hebt gelezen. Wie ben jij? Wat houdt je bezig? Waar droom je van? Wat remt je af als het over zelfexpressie gaat?

Laten we persoonlijk kennismaken!

Jij bent niet voor niks op deze pagina over mij en mijn stem- en levensverhaal. Jij hebt een vraag of een wens met betrekking tot jouw stem. Dus: zullen we gewoon eens van gedachten wisselen over van alles en nog wat, wat ons als vrouwen bezig houdt in de wereld? 

Boek je daarvoor een gratis online inspiratiesessie met me? Het kan via de knop hieronder rechtstreeks in mijn agenda! 

 

Ik kijk er heel erg naar uit je te ontmoeten! 

Eerst nog wat meer lezen over het coachings- en cursusaanbod van Soul to Sassy? Dan vind je hier meer informatie: 

Coachings- en cursusaanbod Soul to Sassy | Vrouw&Stem Academie