Over mij

Over mij…. huh? het begon toch bij jou?

Over mijEen over-mij pagina… dat vind ik wel grappig als mijn ondertitel bij Soul to Sassy is: omdat alles begint bij jou. Maar dat maakt het meteen ook logisch dat ik jou ook over mij vertel… want voor mij, in mijn leven, begint natuurlijk dan weer alles bij mij. En als jij overweegt om samen met mij een stukje op jouw zelf-expressie pad te gaan lopen, dan is het niet meer dan logisch dat je wilt weten met wie je dat dan gaat doen!

Gaat ‘ie dus:

Mijn naam is Monique. Mijn Monica en mijn Soul-name is Joya (vandaar dat je met ook wel eens voorbij ziet komen als Monica Joya. Ik ben Soul-Expression Muse – mijn hele leven lang al! Voor mijzelf en sinds ik een eigen onderneming heb ook voor anderen.

Ik wandel (en dans!) inmiddels ruim een halve eeuw op deze aarde rond. In mijn jeugd was ik al eigen-wijs – ik had een eigen manier van dingen doen, die niet altijd even hoog gewaardeerd werd, maar wel altijd mensen mee kreeg en aan het lachen maakte. Een deel van mijn jeugd bracht ik met mijn ouders door in Madrid en Barcelona. Op mijn 9e verhuisden we terug naar Nederland en ging in naar school in Weert. Na mijn VWO-opleiding, kwam de vraag: wat ga ik studeren. Nou…  studeren zag mijn eigen-wijsheid niet zo zitten. Dus koos ik ervoor de Philips Secretaresse opleiding te doen en ging ik daarna meteen aan de slag als directiesecretaresse bij Philips. Op mijn 19e wist ik al zeker dat ik dát niet tot aan mijn pensioen zou blijven doen. Na een paar jaar werd het dus toch studeren: Spaanse Taal en Letterkunde aan de Universiteit van Utrecht, met een paar jaar uitstapjes naar Vrouwenstudies (tegenwoordig Gender Studies) en Psychologie. Maar ik zag geen toekomst voor mezelf… en dus ging ik verder op onderzoek: HBO P&O, ik vond het prachtig het werken met mensen en ik was er goed in. Ik werkte inmiddels ook als P&O medewerker en later als coördinator Vrijwilligers in een ziekenhuis.

Tot de dag dat ik een zangles cadeau kreeg, toen wist ik het zeker: ik was zangeres. En dat werd ik ook met een eigen-wijze studie in Nederland en in Londen, omdat ik op mijn 29ste niet meer zo op een conservatorium-studie zat te wachten. Ik kreeg de kans om met veel geweldige mensen te werken en het lukte me om van zingen mijn beroep te maken. Ik ging het podium op en had een prachtige carrière als professioneel klassiek zangeres, waarbij ik opera, oratorium en liederen zong. Mijn hart lag bij de kamermuziek – samen met een harpiste of een pianist gaf ik heel veel concerten in binnen- en buitenland. Tot de dag dat het niet meer klopte… Ik veegde mijn agenda leeg en ging op zoek naar: wat nu?

Omdat ik absoluut niet terug wilde naar kantoor, breidde ik mijn zanglespraktijk uit. Ik genoot van het werken met stemmen en ik had al snel in de gaten dat het over véél meer ging dan de wens om mooi te kunnen zingen. Het ging over ZELFEXPRESSIE – gezien en gehoord worden zoals je bent, en nog veel meer: gewaardeerd worden, juist omdat je bent wie je bent. 

Na een aantal coachingsopleidingen, o.a. de opleiding tot ademcoach en de opleiding tot Soul Based Coach, opleidingen tot Energetisch Therapeut en Orthomoleculair voedingsadviseur en een heleboel coaching op het gebied van zelfontwikkeling zette ik de stap om mijn zanglespraktijk Zing je Eigenwijs om te zetten in een coachingspraktijk op het gebied van Zelfexpressie voor vrouwen. Soul to Sassy was geboren… Soul to Sassy is een perfecte combinatie tussen mijn opleidingen, mijn werkervaring en mijn eigen levenspad. 

In 2020 startte ik naast mijn coachingspraktijk nog een opleiding tot Personal Stylist en een opleiding tot professioneel Visagiste. Ik herinnerde me hoe leuk ik make-uppen vroeger vond – en dat bleek nog steeds zo te zijn! En voor een Generator is het volgen van vreugde altijd de juiste stap. En dus bleek het perfect aan te sluiten bij het werk wat ik bij Soul to Sassy deed met dappere vrouwen die de keuze maakten om vanuit hun eigen wijsheid te gaan leven en dat ook echt de wereld in durfden te gaan sturen! 

En het staat natuurlijk niet stil… ik niet, Soul to Sassy niet. In 2021 kwam Human Design op mijn pad. Aanvankelijk voelde ik veel weerstand tegen de Generator die ik bleek te zijn. Maar het lokte me ook. En door me steeds verder in mijn profiel te gaan verdiepen, ontdekte ik dingen over mezelf die ik zelfs met mijn eigen-wijze levenswijze helemaal niet leefde. En daarnaast bleek Human Design een perfecte aanvulling op de Soul Based Coaching die ik gebruikte in mijn trajecten met klanten, want wéten wat je drijft, hoe je leert en hoe je beslissingen neemt is een proces wat voor iedereen anders werkt en de kans op grote transformaties in de coachingstrajecten nog veel groter maakte. 

Anyway… dat dus over mij tot nu toe… 

Wil je nog meer weten? Oké dan: 

IK BEN

eigenwijs (hoe kan het ook anders ;- )  ik was jarenlang de eigenaar van Zing je Eigenwijs) – een Generator met Sacrale Autoriteit volgens Human Design –  professioneel klassiek zangeres  en performer geweest – eerlijk – (meestal) vrolijk – veelkleurig – een groot-dromer – een waarheidsziener – Vissenvrouw – 1.68 meter – pro-aging – mezelf – parttime Beauty Adviseur in een winkel –  her-story lover – een beetje verslaafd aan rode lippenstift – confronterend (maar liefdevol ;-)) – Witte Hond toon 3 volgens de Maya-kalender – gezellig –  (hoog)gevoelig  – tante – soms dramatisch – Limburgse – filosofisch – vaak bang – en dús ook vaak dapper –  ruim een halve eeuw op deze wereld! – in opleiding tot professioneel Make-up Artiest – op zoek naar nog meer (eigen)wijsheid – die ik haal uit mijn ziels-wijsheid… (want ik geloof dat we iets bijzonders en unieks te doen hebben op deze aarde! Ja, jij ook… wij allemaal!)

IK HOU VAN

mijn leven –  glamour – make-up, om zijn transformerende werking – friet speciaal op de Limburgse manier – oude Hollywood-films – mijn familie – mensen, omdat ze zo uniek en bijzonder zijn – mijn lief –  het leven – Het Leven – rode lippenstift, vintage en modern – zon – Audrey Hepburn – veel ruimte om me heen –  tijd voor mezelf, véél tijd voor mezelf – het strand – latte macchiato’s – chocolade – transformaties meemaken bij mensen – mensen die zichzelf laten zien en horen – Wie is de Mol – katten – RuPaul’s Dragrace – mijn werk – dansen –  mezelf ontwikkelen – kletsen – inspireren – taal – Marilyn Monroe –  woorden – wereldmuziek  – gezonde en eerlijke voeding – mijn vriendin – hoop en kansen – wandelen – glitters – witte wijn – Burlesque – alle kleuren rood en roze, oranje  – Queer Eye – terrasjes – de zee – mooie luchten – jurkjes – klassieke muziek – dansmuziek – inspireren – mensen laten zien hoe mooi ze zijn en hoe bijzonder! – me verbonden voelen – Drenthe – Spanje – Betty Boop – The Law of Attraction – somatic intelligence – lichaamswijsheid

IK KAN GOED

zien, voelen èn verwoorden wat jou bijzonder en dus mooi maakt – mijn visie op het leven verwoorden – groots denken – anderen bekrachtigen – verbinden – bruggen bouwen – zingen – dingen uitleggen – makkelijk aansluiten bij een ander – zielswensen herkennen – een veilige omgeving creëren – ruimte geven en bewaken zodat iemand iets in zichzelf helder kan krijgen – helder verwoorden waar het over gaat – mensen aanvoelen – mensen het beste in zichzelf laten zien – mensen uitnodigen het lef te hebben het beste van zichzelf te delen  — coachen – Holding Space – ondersteunen – buiten de lijntjes denken – verbanden leggen – krachten bundelen – genieten – lachen – dansen – de diva uithangen – vrouwen cheerleaden het beste van zichzelf te geven – dingen van alle kanten bekijken – mensen blij maken met een make-up look 

IK WORD NIET ZO BLIJ VAN

mensen die alles en iedereen de schuld geven  – zeuren – parachutespringen (denk ik ;-)) – spinnen – grijs weer (vooral als het dagenlang duurt) – roken – zwartgalligheid – cynisme – grote mensenmassa’s – uitlaatgassen – vis eten – pianospelen – enorme herrie – bouwwerkzaamheden – tijdgebrek – moeten haasten – onflexibel zijn – zweverigheid – met de massa meelopen – hoe onze prachtige Moeder Aarde er aan toe is – machtsspelletjes (die haat ik!) – manipulatie – oneerlijkheid

Nou, dat was het denk ik zo’n beetje… 

Alhoewel?

Als je me echt zou kennen, zou je ook nog weten dat:

  • het met mij nooit saai is… ik heb een héél eigen manier van denken en ik kan onverwacht uit de hoek komen
  • ik een ontzettende hekel heb aan te laat komen – omdat ik het haat om te moeten stressen, maar oók omdat ik tijd gewoon het meest kostbare vind wat we als mensen hebben, dat wil ik eren
  • je me wakker mag maken voor… hélémaal niks eigenlijk. Slaap is heilig voor me 😉 
  • ik bijna elke dag dans… om mijn Generator energie te laten stromen èn omdat het me enorm helpt om in mijn lichaam te komen en blijven
  • ik al vanaf mijn 18e hypochondrie heb en dus ontzettend veel heb geleerd over leven met angst
  • mijn allergrootste hobby zelf-ontwikkeling is – ik vind weinig leuker dan leren over mezelf met cursussen, coaches en in het contact met anderen
  • ik eigenlijk op bijna alle vlakken een Self-Made Woman ben!

Nou… dat was het dan wel zo’n beetje!

Wil je nog meer weten?

Laten we dan persoonlijk kennismaken!

Jij bent niet voor niks op deze pagina over mij en mijn stem- en levensverhaal. Jij hebt een vraag of een wens met betrekking tot jouw stem. Dus: zullen we gewoon eens van gedachten wisselen over van alles en nog wat, wat ons als vrouwen bezig houdt in de wereld? 

Boek je daarvoor een gratis online inspiratiesessie met me – het lijkt me superleuk om je te ontmoeten!

 

 Ik kijk er naar uit je te ontmoeten en te leren kennen!

Eerst nog wat meer lezen over wat ik nu bij Soul to Sassy doe? Dat kan natuurlijk:

Stop Hiding, Start Shining Coachingstraject