Reviews van Soul to Sassy

Reviews van Soul to Sassy

Reviews van Soul to Sassy: vrouwen die jou voorgingen in hun ontdekkingstocht naar een leven vanuit Soul naar Sassy! Elke reis was uniek, elke ontdekking was groots en krachtig en ik heb grote transformaties mogen meebeleven. Transformaties die ontstonden vanuit de diepe zielswijsheid die ieder van ons bij zich draagt en die alleen maar vraagt om uitgenodigd te worden met de juiste vragen en met nieuwsgierigheid begroet wil worden.

Elk van hen heeft daardoor voor altijd een bijzonder plekje in mijn hart!

Ik nodig je met heel mijn hart uit om ook te gaan leven vanuit jouw eigen-wijsheid en daarmee jouw eigen meningen, overtuigingen en ideeën te gaan ontdekken en volgen. Je zult merken hoe magisch het is – van daaruit ontvouwt je leven zich op een verrassende manier en ga je veel meer leven vanuit flow!

Wat een aantal van mijn prachtige klanten te zeggen hadden lees je hier onder:


Irene, Traject Stop Hiding, Start Shining 2022

“Ik kan dit aanbevelen! Monique helpt je antwoorden te vinden, maar niet voordat je samen ontdekt wat voor jou de juiste vragen zijn! Een mooie ontdekkingsreis naar jezelf!


Philo, Traject Stop Hiding Start Shining, 2022

“Wat een gewéldige coach ben jij zeg… elke keer weer weet jij precies naar boven te halen waar het over gaat en mij bij de les te houden. Het lijkt wel alsof het met jou vanzelf gaat. Ik heb zoveel inzichten gekregen in deze sessies met jou, en  ik kijk naar heel veel dingen anders nu. Ik durf veel beter voor mezelf op te komen en van me te laten horen – en dat gaat steeds makkelijker – nu al! Ik ben blij dat ik dit met jou ben aangegaan, ik voel me veel sterker in mijn schoenen staan. En ik ga graag nog een aantal sessies verder met jou!”


Lis, Voice Empowerment Traject 2021-2022

“Ik presenteerde natuurlijk al jaren voor groepen, maar ik heb me nooit gerealiseerd dat mijn eigen stem zo’n impact kon maken, zoveel verschil kon maken in hoe dingen overkomen. Wat een enorme bron van kracht – en nieuwe inzichten! – is ze. En dat blijft maar doorgaan! Ik voel me steeds meer verbonden met mijn stem en mijn lichaam. Ik sta nu zo anders voor mijn groepen en ik krijg het ook terug van deelnemers: dat ik zo’n rust uitstraal, dat ik mensen zo raak en dat er voelbare verbinding is. Het lukt mezelf ook steeds beter om in mijn lijf te blijven en dus in het hier en nu, dus met meer aandacht te spreken. Ontzettend bedankt voor je coaching het afgelopen jaar, ik heb enorm genoten


Renske, Voice Empowerment Traject 2022

“Mijn gesprekken met vrienden en kennissen gaan veel makkelijker en meer ontspannen, nu ik meer rust in durf te bouwen en meer tijd kan nemen om te voelen wat ik zelf nodig heb. En natuurlijk om op mijn adem te letten. Het helpt ook dat het oké is, als ik even niks zeg of geen antwoord heb. En in winkels wordt ik tegenwoordig meteen verstaan, terwijl vroeger iedereen aan met vroeg “wat zeg je?”


Marijke, Gratis Online Inspiratiesessie 2022

“Ik wil je bedanken voor je aanmoediging om te gaan “stáán”voor/achter mezelf in het steunpilaar zijn voor mij medezangeressen in het Vrouwenkoor. Zowel qua zang (expressie) en regie. Het stimuleerde mij om tijdens het zingen dichterbij mezelf te blijven, waardoor ik méér zelfvertrouwen ervoer en ervaar. Ik heb wel het gevoel dat ik bij je “terugkom”.


Anna, Voice Empowerment Traject 2022

“Ik ben zó blij dat ik bij jou terecht ben gekomen! Bij jou gaat het over zoveel meer dan de stem en zingen. Bij jou gaat het over wat daar ónder zit… dat wat er echt  toe doet! Ik heb echt heel veel geleerd: ik kende mijn stem absoluut niet toen ik hier aan begon, ook al dacht ik van wel. Ik ben ook veel positiever naar mijn stem gaan kijken en luisteren en ik hoor bij anderen als iets “niet klopt”. De laatste maanden heb ik vaak gemerkt dat presentaties voor mijn klanten ineens flowden, dat ik niet achter mijn adem aanholde en dat ik niet zoveel in mijn hoofd zat. Af en toe val ik terug in oude gewoontes, maar ik weet nu hoe ik daar weer uit kom. Dank je wel – het was super!”


Janine, Stop Hiding, Start Shining Traject 2021-2022

“Het voelde vandaag alsof we echt full-circle zijn gekomen! Dit voelt niet als een einde, maar als een mooi en krachtig nieuw begin. Dank je wel!”


Irene, Stop Hiding, Start Shining Traject 2022

“Ik voel me goed. Ik zit goed in mijn vel. En voor het eerst in heel lange tijd, vind ik mezelf leuk. Ik kijk graag naar mezelf en ik hou  van wat ik doe. Ik zie dat mijn ogen weer stralen. Ik heb zelfs nieuwe kleren gekocht… niet zwart, maar kleuren! En ik krijg complimenten, een heleboel complimenten… Ik weet dat het komt omdat mijn uiterlijk verandert. Maar het komt, denk ik, nog meer, doordat ik mezelf zoveel meer kan waarderen…

Ik bedenk nu niet meer van te voren hoe iets zal zijn, maar ik (be)leef het met nieuwsgierigheid – dat probeer ik ook mijn dochters bij te brengen, want het heeft voor mij een groot verschil gemaakt. Ik kijk uit naar de follow-up sessies later dit jaar!”


 
 

Ruby, Stop Hiding, Start Shining Traject 2021

 

Ik ben dol op de nieuwsbrieven die Monique schrijft. Naar aanleiding van een van de inspirerende mails heb ik de stap gezet een gesprek aan te gaan.

Het gesprek was direct aan. wat een fijne warme persoonlijkheid. Met de gave goed te kunnen luisteren en voelen, zelfs online. We zijn gestart met het traject en iedere sessie was een nieuwe openbaring voor me.

Ik heb mezelf beter leren kennen en begrijpen waardoor ik me nu sterker en stukken zekerder voel.

Ik durf veel meer te staan voor wie ik ben en wat ik belangrijk vind.

Ik heb een mooie stap gemaakt in leren leven naar mijn waarde. Hier ben ik Monique erg dankbaar voor.

Ik raad iedere vrouw aan met haar te werken en op coaching reis te gaan. Het is een waar avontuur!

Die iedere sessie eindigt met een nieuw inzicht en een goed gevoel.

Dankjewel voor je mooie lessen.


Hilde, mini-traject Body & Soul Wisdom

Aan het  eind van onze – lastige – derde sessie, met de spiegel, viel er nog een kwartje. Toen zei je iets als “ je lichaam is zo liefdevol naar jou toe geweest”. Dat raakte mij toen heel erg, en nu kijk ik heel anders in de spiegel. Wat een verschil.

Mede dankzij die 3 mooie gesprekken met jou, kon ik van mijn lijf gaan houden. En nu ben ik 6 kilo afgevallen. Iets wat nooit lukte.  Ben ook opeens heel relaxed over eten. Gewoon goed, lekker, en genoeg. Ook met wijn en twee keer per week gebak of zo iets.


Yvonne, Stop Hiding, Start Shining Traject 2021

Dank je wel voor je nimmer aflatende positiviteit! Ik vond het doodeng om werkelijk te voelen wat ik voel en dat te uiten. Zoveel oordelen zitten in de weg. Je leerde me niet te blijven redeneren, maar gewoon te doen. Nieuwe perspectieven en nieuwe expressie kanalen om energie te laten stromen. Daarmee is een energiebron aangeboord, die ik niet vermoedde

Dank daarvoor!


Niki, Stop Hiding, Start Shining Traject 2020/2021

“Thank you. Thank you. Thank you. Thank you.

Ik wil je een hele dikke knuffel geven voor de schitterende reis die wij samen gemaakt hebben.

Je hebt me terug naar mijn eigen unieke pad en licht gebracht. Een plek waar ik me super thuis voel. Een kronkelend pad waar binnenkort een kleurrijk feestje gegeven gaat worden. Een soort stop-hiding-start-shining coming out feest, in nude-kleurige pailetten jumpsuit en goud-turkoise oorbellen.

Je hebt me een dik jaar het gevoel gegeven alsof ik een persoonlijke cheerleader bij me had die me echt zag en toejuichte bij alle stappen die ik aan het maken was. Dat voelde in het begin wat onwennig, maar uiteindelijk heb ik me volop toe laten juichen en dat heeft mijn zelfvertrouwen enorm geboost. En dit ga ik doorgeven aan andere vrouwen om mij heen, want ik heb jij jou mogen ervaren hoe je van je eigen grootste critica in een te nauw cocon kunt uitgroeien tot je eigen trouwste fan en dat gun ik ieder mens.

Ik dank je met alles wat ik in me heb voor de schitterende tijd die ik met jou gehad heb. Dank je voor wie je bent en voor dat jij mij zo mooi kon zien. Met een big smile en tranen in mijn ogen zeg ik je gedag. Wat een feest om je te leren kennen!

Cheer cheer cheer voor Monique!”


Petra, kort coachingstraject zang- en podiumangst 2022

“Je bent een toegewijde coach en dat is zoveel waard! Ik ben misschien nog niet waar ik hoopte te zijn, maar er zijn zeker wegen vrijgemaakt om verder vanuit te gaan groeien!”

“En elke keer was jij daar weer, zo scherp… en pakte je terug waar het echt over ging”


Mariëlle, Stop Hiding, Start Shining Traject 2021

Vaak wordt er gezegd: ‘alles wat je wilt zit al in je’. Dat is iets waar ik in geloof. Maar hoe laat ik dat dan naar buiten komen?
Tijdens mijn coach traject met Monique heb ik ‘de vrouw achter de spiegel’ mogen ontdekken. Deze ontmoeting heeft mijn leven positief veranderd. De vrouw achter de spiegel aankijken was nog niet zo gemakkelijk. Ze is namelijk een nieuwe jij, een nog betere versie van jezelf. Je verlangt naar haar, maar tegelijkertijd is dat spannend, want dat verlangen bereik je door stappen te zetten, dingen bij jezelf te veranderen.

Monique loopt met je mee, kleine stappen, zodat je jezelf veilig voelt.

Liefdevol helpt ze je deze vrouw te gaan zien, haar durven aan te kijken, haar echt te ontmoeten en uiteindelijk naar haar te gaan luisteren.

Monique heeft mij stappen laten zetten die ik nooit durfde te zetten, waardoor mijn verlangens nu waarheid worden.

Monique heeft mij van mezelf laten houden zoals ik nog nooit van mezelf gehouden heb, door mezelf te gaan zien door de ogen van ‘de vrouw achter de spiegel’.

Hierdoor is wat ik al in me had en veilig vasthield naar buiten mogen komen. Yes eindelijk….

Monique is, veilig, vertrouwd, uitdagend, vol met humor, passievol, leuk en voor mij ‘life changed’


Jolien, Stem- en expressiecoaching

“Ik ken niemand die zó goed haar eigen emoties kan voelen, ermee dealen èn er expressie aan geven… echt hélémaal niemand. Echt enorm krachtig!.

Jij komt vaak met nieuwe dingen en inzichten, waar ik zelf niet op zou komen, maar die wel heel interessante zijn. Kortom, je verruimt mijn blikveld enorm!”

 


Kim, Expressie & Inner Wisdom Traject, 2021-2022

“Ik voel nu al, na beide gesprekken die we hadden, meer energie, meer lichtheid, openheid, vreugde, meer alive..! Haha, ik zou het gewoon bijna magisch noemen, want wat hebben we nou eigenlijk ‘gedaan’ (dat bedoel ik absoluut niet verkeerd). Heel fijn dat dit gevoel dus bereikbaar is zonder echt iets te -doen-, ervoor te ‘werken’. Wauwie! “


Jacqueline, Expressie & Inner Wisdom Traject 2021

“Door de gesprekken met Monique ben ik weer tot Leven gekomen in plaats van aan het overleven te zijn.

Dit voelt als een bevrijding en maakt mijn leven niet alleen een stuk aangenamer maar ook interessanter en uitdagender.

Dit alles maakt ook dat ik weer veel meer energie heb…”

 

 

 


 

Marijke, Voice Empowerment Traject 2020 – 2021

“Ik sta er nu anders. Veel meer ontspannen. Durf mezelf veel meer te laten horen.

Minder bang om “fouten” te maken.

Dit is voor mij zo’n enorme winst.

Dankjewel voor:

je hulp

je lieve woorden

je enthousiasme

het delen van je eigen ervaringen

de mooie gesprekken.

Maar vooral bedankt voor je veiligheid ;)”

 

Corina, Voice Empowerment Traject 2020-2021

“Lieve Monique

De reis die ik samen met jou heb gemaakt was erg mooi en diepgaand.

Ik wist zonder jou gezien te hebben daar mag ik nu zijn. Mijn hart vertelde dit…..En toen we elkaar voor het eerst spraken wist ik precies waarom.

Jij liet mij mezelf horen, en zien doordat ik in de Mirror mocht kijken in jou. Dit gaf mij vertrouwen dat ik dit kon!! Niets hoefde, enkel precies wat er in mij (slapend) lag, vanuit mijn tempel kon ik mezelf iedere x meer laten schitteren. Mijn kleurtjes deden de rest…

En oh ik vond het spannend hoor, mijn stem heeft niet zo een rappe start gehad, met vele logopedie sessies als kind…  Maar vooral het niet durven, het niet aandurven om mijn kleurrijke klanken hoorbaar te maken, ja dat zat me natuurlijk in de weg. Sterker nog mij niet laten horen als de vrouw die ik ben. Er zat zo een groot “niet mogen”op.

En ik wist niet zo goed hoe ik hier zelf doorheen kon komen. Ik wilde nog beter mijn best doen en jij kon dit heel subtiel laten vloeien om dit patroon te zien in mezelf. Dit gaf mij de ruimte om mijn eigen ruimte in te nemen in mij….

Samen met jou was al een feest op zich, soms krakend, soms piepend, maar vooral open en vrij. De vrije Vrouw!

Ik verwonder me soms nog steeds wanneer mijn stem in alle kleur naar buiten treedt, een melodie die speciaal voor mij is, een samenkomen in mijn hart.

Ja mijn stem is prachtig en mag na ons traject zeker de wereld in…. wij samen klinken.

Alleen dat al is de heling op zich! Dank voor jouw ZIJN!!”

 

Nynke, Voice Empowerment Traject 2020

‘Ik dacht dat het ingewikkeld en hard werken zou worden. Het blijkt simpel en leuk. Door de eenvoudige oefeningen en het enthousiasme van Monique ontdekte ik waar mijn stem zit. Gewoon door te zijn, was ze daar (waarschijnlijk al een poosje). Nu bezig haar beter te leren kennen.’


Jeannette, Stem- en expressiecoaching 2018-2020

“En nu nog een voor jouw complimenten boekje Monique van der Hoeven: wat ben jij toch een fijne, motiverende, enthousiaste vakvrouw!”


Loes, Trajecten Zang-, Stem- en Expressiecoaching 2018 – 2020

“Ik heb heel veel geleerd van jouw inzichten en enthousiasme om samen te otdekken hoe je kunt zijn met adem, stem en zang. Door de persoonlijke en open ruimte die je biedt om te durven doen, was het iedere les weer genieten van een nieuw avontuur. Ik ben je er dankbaar voor.”


René, Traject Ademcoaching 2017 – 2018

“Fijn geweest, heerlijk om een paar ‘tools’ krijgen om thuis of op het werk ook mee aan de slag te gaan. Daarbij telkens door Monique erop gewezen dat ik van binnenuit het beste kan voelen wat bij me past. Dat wist ik natuurlijk wel, maar de bewustwording is via het ademtraject veel beter binnen gekomen. Het lichaam geeft op veel manieren signalen hoe je in het leven staat, via de ademcoaching ga je hier ook echt bewust mee aan de slag. En dat geeft ruimte & rust!”


Marcelle, Workshop adem- en stem 2016

Ik wil je nog bedanken voor de mooie ochtend. Je weet een fijne sfeer te maken met zowel enthousiasme als acceptatie van alles wat er is, zonder dat het ‘zweverig’ wordt. Zo duidelijk te merken dat jullie echt leven wat je uitdraagt! Ik merk dat het heel wat los heeft gemaakt. Zo kom ik elke keer een stapje dichterbij wat ik wil. Dank daarvoor!


Anne-Margreet (privé zang- en stemcoaching 2014 – 2016, muziektheaterklas voor gevorderde zangers 2016)

Nogmaals heel hartelijk bedankt voor je coaching de afgelopen twee jaar! Ik heb veel geleerd – qua presentatie, en hoe je door ‘omdenken’ zelfs uit iets dat je in eerste instantie als negatief ervaart, een positieve lering kunt trekken waardoor je verder kunt.”


Astrid (muziektheaterklas voor gevorderde amateurzangers, 2016)

“Een fijne, positieve cursusleidster, die het beste uit ons weet te halen en nieuw vertrouwen geeft”


Joke (privé-zang- en stemcoaching 2012-2018)

“Lieve Monique, je weet dat ik je lessen zeer plezierig vond en ik heb er veel aan te danken. Je hebt me geleerd niet bang te zijn om mijn eigen stem te horen. Tot aan de dag van vandaag groei ik daarin verder”.


Wil   (holistische zang- en ademcoaching 2012 – 2015)

“Mijn ervaring met zangles bij Monique is dat ze echt heel goed kijkt naar wat jij nodig hebt. Geen standaard les voor iemand die al zo lang les heeft. Nee, ze kijkt heel goed naar jouw situatie en wat jij nodig hebt om verder te komen. Om je ziel te laten spreken is het mooiste wat er is, maar dat is voor veel van ons, waaronder ook ik, niet altijd even makkelijk. Door dit te doen werd het voor mij makkelijker om emoties toe te laten zonder erdoor overweldigd te worden.”


Hellen, (holistische zangcoaching 2010 – 2014)

“Sinds mijn zanglessen bij Monique  is mijn zangstem technisch veel beter geworden en lukt het me steeds meer om met gevoel  en expressie te spreken en zingen.”


Marijn, (traject holistische zangcoaching bij zangangst 2012 – 2014)

Zelfs als je er zelf al jarenlang van overtuigd bent dat je niet kunt zingen, kan Monique je waarschijnlijk van het tegendeel overtuigen. Bij mij is het in ieder geval gelukt. Lucky me. Give it a try!


Zelf eens kennismaken? Dag mag altijd via een gratis online inspiratiesessie – die kun je hieronder rechtstreeks in mijn agenda boeken:

 

Ik ontmoet je heel graag!