Reviews & Media

Reviews & Media

Vrouwen die je vóór gingen op het pad naar afstemmen op hun eigen innerlijke wijsheid om die vervolgens met verve, een unieke eigen stijl èn met glamour naar buiten laten stromen hebben prachtige dingen gezegd over hun traject – ik deel het hier met trots met je!

Ik ben trots op ieder van hen en ze hebben voor altijd een plekje in mijn hart! Want alleen sámen kunnen we de wereld veranderen in een plek waar elk mens, elk lichaam, elk wezen veilig en vrij is om zichzelf te laten zien en horen!


Jolien, confidence make-over festival make-up, april 2022

“Ik maak me niet zo vaak écht op.  Eerlijk gezegd,  ik weet niet zo goed hoe. Maar de make up die jij vandaag hebt gemaakt, was echt mooier dan ik had durven dromen. En mooier dan ik ooit op heb gehad trouwens. Ik heb me de hele dag super gevoeld, elke kans die ik had om in de spiegel te kijken, pakte ik. Omdat het zo tof was om zo naar mezelf te kijken.

Tijdens het opmaken voelde ik me ook heel relaxt, je weet duidelijk wat je doet, bent niet bang om.dingen uit te proberen en checkt op een fijne manier wat ik daar van vond. Echt een aanrader!

Of je nu wel of geen make up drager bent. Het is heel leuk om te zien hoe jij kijkt. Je weet echt de mooie dingen uit te lichten en hebt er duidelijk gevoel voor.”


Anna, Voice Empowerment traject 2022

“Ik ben zó blij dat ik bij jou terecht ben gekomen! Bij jou gaat het over zoveel meer dan de stem en zingen. Bij jou gaat het over wat daar ónder zit… dat wat er echt  toe doet!”


Janine, Stem en Expressie Traject 2021/2022

“Het voelde vandaag alsof we echt full-circle zijn gekomen! Dit voelt niet als een einde, maar als een mooi en krachtig nieuw begin. Dank je wel!”


Irene, Stop Hiding, Start Shining Traject 2022

“Ik voel me goed. Ik zit goed in mijn vel. En voor het eerst in heel lange tijd, vind ik mezelf leuk. Ik kijk graag naar mezelf en ik hou  van wat ik doe. Ik zie dat mijn ogen weer stralen. Ik heb zelfs nieuwe kleren gekocht… niet zwart, maar kleuren! En ik krijg complimenten, een heleboel complimenten… Ik weet dat het komt omdat mijn uiterlijk verandert. Maar het komt, denk ik, nog meer, doordat ik mezelf zoveel meer kan waarderen…”.


Ruby, Expressie & Inner Wisdom traject 2021

Ik ben dol op de nieuwsbrieven die Monique schrijft. Naar aanleiding van een van de inspirerende mails heb ik de stap gezet een gesprek aan te gaan.

Het gesprek was direct aan. wat een fijne warme persoonlijkheid. Met de gave goed te kunnen luisteren en voelen, zelfs online. We zijn gestart met het traject en iedere sessie was een nieuwe openbaring voor me.

Ik heb mezelf beter leren kennen en begrijpen waardoor ik me nu sterker en stukken zekerder voel.

Ik durf veel meer te staan voor wie ik ben en wat ik belangrijk vind.

Ik heb een mooie stap gemaakt in leren leven naar mijn waarde. Hier ben ik Monique erg dankbaar voor.

Ik raad iedere vrouw aan met haar te werken en op coaching reis te gaan. Het is een waar avontuur!

Die iedere sessie eindigt met een nieuw inzicht en een goed gevoel.

Dankjewel voor je mooie lessen.


Hilde, mini-traject Body & Soul Wisdom

Aan het  eind van onze – lastige – derde sessie, met de spiegel, viel er nog een kwartje. Toen zei je iets als “ je lichaam is zo liefdevol naar jou toe geweest”. Dat raakte mij toen heel erg, en nu kijk ik heel anders in de spiegel. Wat een verschil.

Mede dankzij die 3 mooie gesprekken met jou, kon ik van mijn lijf gaan houden. En nu ben ik 6 kilo afgevallen. Iets wat nooit lukte.  Ben ook opeens heel relaxed over eten. Gewoon goed, lekker, en genoeg. Ook met wijn en twee keer per week gebak of zo iets.


Yvonne, Stop hiding, start shining traject 2021

Dank je wel voor je nimmer aflatende positiviteit! Ik vond het doodeng om werkelijk te voelen wat ik voel en dat te uiten. Zoveel oordelen zitten in de weg. Je leerde me niet te blijven redeneren, maar gewoon te doen. Nieuwe perspectieven en nieuwe expressie kanalen om energie te laten stromen. Daarmee is een energiebron aangeboord, die ik niet vermoedde

Dank daarvoor!


Niki, Voice Empowerment & Inner Wisdom traject 2020/2021

“Thank you. Thank you. Thank you. Thank you.

Ik wil je een hele dikke knuffel geven voor de schitterende reis die wij samen gemaakt hebben.

Je hebt me terug naar mijn eigen unieke pad en licht gebracht. Een plek waar ik me super thuis voel. Een kronkelend pad waar binnenkort een kleurrijk feestje gegeven gaat worden. Een soort stop-hiding-start-shining coming out feest, in nude-kleurige pailetten jumpsuit en goud-turkoise oorbellen.

Je hebt me een dik jaar het gevoel gegeven alsof ik een persoonlijke cheerleader bij me had die me echt zag en toejuichte bij alle stappen die ik aan het maken was. Dat voelde in het begin wat onwennig, maar uiteindelijk heb ik me volop toe laten juichen en dat heeft mijn zelfvertrouwen enorm geboost. En dit ga ik doorgeven aan andere vrouwen om mij heen, want ik heb jij jou mogen ervaren hoe je van je eigen grootste critica in een te nauw cocon kunt uitgroeien tot je eigen trouwste fan en dat gun ik ieder mens.

Ik dank je met alles wat ik in me heb voor de schitterende tijd die ik met jou gehad heb. Dank je voor wie je bent en voor dat jij mij zo mooi kon zien. Met een big smile en tranen in mijn ogen zeg ik je gedag. Wat een feest om je te leren kennen!

Cheer cheer cheer voor Monique!”


Petra, kort traject Zangcoaching bij Zangangst 2021

“Je bent een toegewijde coach en dat is zoveel waard! Ik ben misschien nog niet waar ik hoopte te zijn, maar er zijn zeker wegen vrijgemaakt om verder vanuit te gaan groeien!”

“En elke keer was jij daar weer, zo scherp… en pakte je terug waar het echt over ging”


Mariëlle, Expressie & Inner Wisdom traject 2021

Vaak wordt er gezegd: ‘alles wat je wilt zit al in je’. Dat is iets waar ik in geloof. Maar hoe laat ik dat dan naar buiten komen?
Tijdens mijn coach traject met Monique heb ik ‘de vrouw achter de spiegel’ mogen ontdekken. Deze ontmoeting heeft mijn leven positief veranderd. De vrouw achter de spiegel aankijken was nog niet zo gemakkelijk. Ze is namelijk een nieuwe jij, een nog betere versie van jezelf. Je verlangt naar haar, maar tegelijkertijd is dat spannend, want dat verlangen bereik je door stappen te zetten, dingen bij jezelf te veranderen.

Monique loopt met je mee, kleine stappen, zodat je jezelf veilig voelt.

Liefdevol helpt ze je deze vrouw te gaan zien, haar durven aan te kijken, haar echt te ontmoeten en uiteindelijk naar haar te gaan luisteren.

Monique heeft mij stappen laten zetten die ik nooit durfde te zetten, waardoor mijn verlangens nu waarheid worden.

Monique heeft mij van mezelf laten houden zoals ik nog nooit van mezelf gehouden heb, door mezelf te gaan zien door de ogen van ‘de vrouw achter de spiegel’.

Hierdoor is wat ik al in me had en veilig vasthield naar buiten mogen komen. Yes eindelijk….

Monique is, veilig, vertrouwd, uitdagend, vol met humor, passievol, leuk en voor mij ‘life changed’


Jolien, stem- en expressie coaching 

“Ik ken niemand die zó goed haar eigen emoties kan voelen, ermee dealen èn er expressie aan geven… echt hélémaal niemand. Echt enorm krachtig!”


Kim, Expressie & Inner Wisdom traject (augustus 2021)

“Ik voel nu al, na beide gesprekken die we hadden, meer energie, meer lichtheid, openheid, vreugde, meer alive..! Haha, ik zou het gewoon bijna magisch noemen, want wat hebben we nou eigenlijk ‘gedaan’ (dat bedoel ik absoluut niet verkeerd). Heel fijn dat dit gevoel dus bereikbaar is zonder echt iets te -doen-, ervoor te ‘werken’. Wauwie! ”


Jacqueline, Expressie & Inner Wisdom traject (juni 2021)

“Door de gesprekken met Monique ben ik weer tot Leven gekomen in plaats van aan het overleven te zijn.

Dit voelt als een bevrijding en maakt mijn leven niet alleen een stuk aangenamer maar ook interessanter en uitdagender.

Dit alles maakt ook dat ik weer veel meer energie heb…”


Marijke, Voice Empowerment traject 2020/2021

“Ik sta er nu anders. Veel meer ontspannen. Durf mezelf veel meer te laten horen.

Minder bang om “fouten” te maken.

Dit is voor mij zo’n enorme winst.

Dankjewel voor:

je hulp

je lieve woorden

je enthousiasme

het delen van je eigen ervaringen

de mooie gesprekken.

Maar vooral bedankt voor je veiligheid ;)”


Corina, Voice Empowerment traject 2020/2021

“Lieve Monique

De reis die ik samen met jou heb gemaakt was erg mooi en diepgaand.

Ik wist zonder jou gezien te hebben daar mag ik nu zijn. Mijn hart vertelde dit…..En toen we elkaar voor het eerst spraken wist ik precies waarom.

Jij liet mij mezelf horen, en zien doordat ik in de Mirror mocht kijken in jou. Dit gaf mij vertrouwen dat ik dit kon!! Niets hoefde, enkel precies wat er in mij (slapend) lag, vanuit mijn tempel kon ik mezelf iedere x meer laten schitteren. Mijn kleurtjes deden de rest…

En oh ik vond het spannend hoor, mijn stem heeft niet zo een rappe start gehad, met vele logopedie sessies als kind…  Maar vooral het niet durven, het niet aandurven om mijn kleurrijke klanken hoorbaar te maken, ja dat zat me natuurlijk in de weg. Sterker nog mij niet laten horen als de vrouw die ik ben. Er zat zo een groot “niet mogen”op.

En ik wist niet zo goed hoe ik hier zelf doorheen kon komen. Ik wilde nog beter mijn best doen en jij kon dit heel subtiel laten vloeien om dit patroon te zien in mezelf. Dit gaf mij de ruimte om mijn eigen ruimte in te nemen in mij….

Samen met jou was al een feest op zich, soms krakend, soms piepend, maar vooral open en vrij. De vrije Vrouw!

Ik verwonder me soms nog steeds wanneer mijn stem in alle kleur naar buiten treedt, een melodie die speciaal voor mij is, een samenkomen in mijn hart.

Ja mijn stem is prachtig en mag na ons traject zeker de wereld in…. wij samen klinken.

Alleen dat al is de heling op zich! Dank voor jouw ZIJN!!”


Nynke, online één-op-één Voice Empowerment traject (september 2020)

‘Ik dacht dat het ingewikkeld en hard werken zou worden. Het blijkt simpel en leuk. Door de eenvoudige oefeningen en het enthousiasme van Monique ontdekte ik waar mijn stem zit. Gewoon door te zijn, was ze daar (waarschijnlijk al een poosje 😉). Nu bezig haar beter te leren kennen.’


Lis, online één-op-één Voice Empowerment traject (juli 2020)

“I have so enjoyed learning with you. Finding myself more and more connected with my voice and the joy it brings. So grateful for the process you introduced me to”.


Joke (privé-zang- en stemcoaching 2012-2018)

“Lieve Monique, je weet dat ik je lessen zeer plezierig vond en ik heb er veel aan te danken. Je hebt me geleerd niet bang te zijn om mijn eigen stem te horen. Tot aan de dag van vandaag groei ik daarin verder”.