Voice Empowerment

Voice EmpowermentVoice Empowerment

Voice Empowerment. *) In juli/augustus van 2021 heb ik nog plaats voor maximaal 1 vrouw voor een Voice Empowerment traject – een unieke kans om heel specifiek te werken aan je stem en je manier van mondeling communiceren, zowel één-op-één als op een podium. Kijk voor de voorwaarden van dit traject onderaan deze pagina.

Onze stem is zeker een van de meest opvallende expressie-elementen, waarover we als vrouw beschikken. Ze is letterlijk een vertaling van jouw unieke energie in klank… 

De stem stroomt van nature ongehinderd via jouw lijf en op je adem de wereld in. Ze heeft een unieke en direct herkenbare klank – alleen jij klinkt zoals jij. Mensen herkennen je aan jouw stem en de stem vertelt in minder dan een seconde een heel verhaal wat anderen kunnen “lezen” met hun oren. Iets wat we ons jammer genoeg niet vaak realiseren. Want het betekent dat mensen al een oordeel hebben over jou nog vóór je zelfs maar aan de inhoud van je verhaal bent toegekomen.

We gebruiken onze stem van buiten naar binnen, in plaats van van binnen naar buiten

Veel vrouwen hebben in hun leven maar al te vaak gehoord wat wel of juist niet gewenst was aan onze stem. En dat heeft ervoor gezorgd, dat we – net als met lichaamstaal, kleding, accesoires – van buiten (de oordelen van anderen) naar binnen (hoe we hopen over te komen) expressie aan haar geven. Zowel met spreken als met zingen. We hebben geleerd dat we aan van alles en nog wat moeten voldoen om gehoord te worden.

Ons hoofd – ons denkende brein – speelt dus een grote rol in ons hedendaags stemgebruik. Op zich niks mis mee – ik ben altijd wel fan van helder en zelfstandig denkende dames! Maar het zorgt ervoor dat het unieke expressie-stuk van de stem niet of nauwelijks aan bod komt en we meestal maar een deel van onze eigen stem kennen en gebruiken. We gebruiken dat deel, waarvan we zijn gaan geloven dat het sociaal geaccepteerd is en we zijn gaan geloven dat dat onze stem is.

Je hele stem gebruiken: de stem als onderdeel van lichaamstaal

Als je maar een deel van je stem gebruikt, gebruik je je stem niet helemaal belichaamd. Dan hou je delen van je eigen geluid binnen. Ook kies je dan vaak niet de woorden die je met hart en ziel zou kiezen, maar bedenk je wat je vindt dat je moet zeggen (of niet). Een stem die niet helemaal belichaamd is, klinkt – ook al valt dat niet altijd op! – niet helemaal echt. Ze klinkt te lief, te zacht, de hard, te schel of te laag (bijvoorbeeld geen kopstem kunnen vinden). Je taalgebruik wordt daardoor eenzijdig en monotoon of juist een beetje te melodieus. Je kunt ongewild bozig klinken of  zwakjes – terwijl je je van binnen eigenlijk heel anders voelt. 

Onze stem is bedoeld als een exacte afspiegeling van de prachtige ik die we van binnen zijn – in klank en ze is een onderdeel van onze totale lichaamstaal. Veel vrouwen zijn in hun lichaamstaal hun sensualiteit en hun vrijheid kwijtgeraakt. Dat komt, doordat ze ongelofelijk hard hun best doen om niet te veel of niet te weinig van van alles te zijn, een onmogelijke spagaat als het om zelfexpressie gaat. Een onvrije lichaamstaal heeft een onvrije stem tot gevolg en dat is jammer. Want een onvrije stem klinkt gewoon niet zo goed, krachtig, helder en authentiek als zou kunnen.

Voice Empowerment: je stem weer van jou maken

Voice Empowerment is voor mij dan ook “het weer van jou maken van je stem”, zodat je weer gaat samenvallen met jouw stem, precies zoals het is bedoeld. En het doet er niet toe of je dat met spreken of met zingen doet… Voor mij komt het allemaal van dezelfde plek: de authentieke en unieke jij!

Stoppen met jezelf te verstoppen achter stemmaskers is ongelofelijk bevrijdend. Je zult, zoals veel vrouwen die je voorgingen, merken dat je veel en veel minder hoeft te doen om goed te klinken! Je lichaam en je adem doen het werk voor je… Het betekent, dat je veel meer ruimte over houdt om bewust verbinding te maken met jezelf en met de mensen tegen wie je je richt. En dat je meer ruimte hebt om te luisteren (en niet alleen met je oren) naar wat er nou eigenlijk in de communicatie gebeurt. Het betekent ook dat je je gewoon vrij en vol zelfvertrouwen voelt om jouw stem te laten horen op momenten dat het er toet doet.

Je stem klinkend op moment die er echt toe doen

Want ja, precies dat: je stem doet niet wat jij wil op momenten die er toe doen! Dat is iets wat heel veel vrouwen ervaren. En het is iets wat we eigenlijk ook geleerd hebben: niet spreken “voor je beurt”, niet te dominant zijn, onzichtbaar en onhoorbaar zijn. Geen wonder dat onze stem het “begeeft” op spannende momenten. Het is iets wat op te lossen is, door de stem niet als los onderdeel van de expressie te ervaren, maar als onderdeel van de totale lichaamstaal. Belichaming, aanwezig zijn in het eigen lichaam, is een krachtige manier om op het juiste moment de juiste dingen te zeggen – omdat het je in staat stelt met je buik, je hoofd èn je hart aanwezig te blijven in een spannende situatie.

Dat zegt overigens niet, dat je geen emoties in je stem zult horen! De stem is bedoeld als voertuig voor emoties… als iets je raakt zal dat, bij een belichaamde stem, hoorbaar en voelbaar zijn. Maar je zult er niet door worden weggevaagd en overvallen… het zorgt dat je eerlijk en oprecht kun communiceren en dat je mensen kunt raken met wat jij zegt. 

Een uniek en authentiek visitekaartje van wie jij bent

Je stem weer van jou maken… zoals ze is bedoeld. Als een krachtig expressiemiddel, als een mooi en melodieus expressiemiddel, als een uniek en authentiek visitekaartje van wie jij bent – dat is wat ik graag voor je wil. Een expressiemiddel, waarmee jij vol zelfvertrouwen, belichaamd en aanwezig, communiceert. Eén op één of op een groot podium… de manier van spreken of zingen is daarbij exact hetzelfde: vanuit verbinding met jezelf (buik, hart en hoofd) en met de ander(en). Met de spotlight gericht op wát jij te melden hebt en hoe je dat doet, in plaats van met de spotlight op “wat mensen er wel niet van zullen vinden” en “wat jij allemaal anders zou moeten doen om goed genoeg te zijn”. Elke stem doet er toe – ook die van jou.

Laat haar in vrijheid de wereld in stromen, met wat jij te melden hebt! Altijd en overal, als jij daarvoor kiest.

Voice Empowerment Traject

In een Voice Empowerment Traject gaan we vanuit jouw eigen-wijsheid op zoek naar jouw meest belichaamde en meest vrije stem. De stem die klinkt zoals jij je van binnen werkelijk voelt, de stem van de meest eigen en authentieke jij. Jouw stem, die bevrijd is van alle oordelen uit je verleden en de verhalen die je jezelf al jaren vertelt. Zodat je een stem ervaart die goed genoeg IS, juist omdat ze uniek is en bij jou hoort. Een stem, die jij steeds beter leert kennen, als het waardevolle expressie-onderdeel van jou, wat ze is. Op die manier kan zij in jouw expressie haar rechtmatige plaats kan innemen. Zodat jij met vreugde kunt spreken en zingen, met liefde en vanuit verbinding, in plaats van vanuit angst en onzekerheid.

Een Voice Empowerment Traject is een één-op-één traject van 6 online sessies, die we wekelijks of om de 14 dagen inplannen.

De kosten van het traject zijn € 666,00 (inclusief 21% BTW).

In de zomer van 2021 heb ik nog plaats voor 1 vrouw voor een Voice Empowerment Traject – een unieke kans om specifiek aan jouw stem en je mondelinge communicatie te werken met mij. Na de zomer zal dit traject uit het aanbod verdwijnen!

Ben je nieuwsgierig wat dit traject voor jou kan betekenen en wil je nog in juli of augustus van start? Maak dan vrijblijvend een afspraak met me voor een online Soul to Sassy Chat, zodat je al je vragen kunt stellen en ik ze kan beantwoorden! Je kunt dat hier rechtstreeks in mijn agenda doen: 

Meer dan alleen je stem? Als je graag aan je totale zelf-expressie wil werken – je lichaamstaal, gezichtsuitdrukking, emoties, kleding, accessoires, zelfliefde, body-confidence en personal style, dan is een Stop hiding, start shining traject misschien het pad voor jou! Ik leer je graag hoe jij een ware Self-Expressionista wordt!