Zing je Zachte Kracht

Zing je Zachte Kracht – één-op-één coaching

Zing je Zachte Kracht – één-op-één coaching

Zingen… als jij aan zingen denkt, wat komt er dan allemaal bij je boven? 

Ik vermoed dat er nogal wat dingen bij je op komen als: “Het lijkt me heerlijk om helemaal vanuit mijn tenen te kunnen – en durven – zingen. Maar… “ik heb geen goede zangstem”, “ik kan geen toon houden”, “niemand wil mij horen als ik zing”…. ” Zoiets?  Bijna alle vrouwen die ik ken hebben dit soort beperkende overtuigingen als het over zingen gaat. En dat is heel normaal: we hebben nou eenmaal geleerd dat zingen aan “iets” (of een heleboel “ietsen”!)  moet voldoen: het moet zuiver zijn, het moet “mooi” zijn, het moet “niet te hard” of “niet te zacht” zijn, het moet “passievol” zijn, “met gevoel gezongen”… Kortom: er is een heel plaatje in ons hoofd, hoe het zou moeten klinken als we zingen.

Wat als zingen nergens aan hoeft te voldoen?

Maar stel nou eens – een vraag die ik mezelf al vele jaren geleden stelde – dat zingen nergens aan hoeft te voldoen? Dat je gewoon, helemaal als jezelf, van binnen naar buiten, mag en kunt zingen? 

Als je naar zingen kijkt vanuit zelfexpressie, dan is het iets wat – net als al het andere in jouw leven trouwens! – niemand kan zoals jij. Er is nooit iemand geweest zoals jij en er zal ook nooit meer iemand komen zoals jij. Zelfexpressie is dus heel uniek en heel bijzonder. En zingen is de ultieme vorm van zelfexpressie! Er is geen persoonlijker expressiedeel van jou, dan je eigen stem. En precies dát is wat zingen nou zo boeiend maakt. En tegelijkertijd is het heel erg helend – want als het je lukt om anders naar zingen te kijken, vliegen er een heleboel beperkende overtuigingen direct en voor goed de deur uit. Omdat je het met zingen ook echt erváárt. Je beleeft het in je lichaam en met je hart… je voelt het gebeuren en dat werkt op een veel dipere laag dan het begrijpen met je hoofd.

Zingen is een authentiek, vrouwelijk zielsverlangen

Zingen is een authentiek, vrouwelijk zielsverlangen. Na meer dan 20 jaar werken met mijn eigen stem en honderden vrouwenstemmen weet ik dat zeker. Ik bedoel daarmee niet te zeggen dat vrouwen moeten zingen en mannen niet. Of dat mannen niet vanuit hun ziel zouden willen zingen. Nee, wat ik wil zeggen, is dat zingen – authentiek en echt als jezelf zingen – een heel vrouwelijke kwaliteit is die wij als mensen bezitten. Het is op die manier zelfexpressie in zijn zuiverste vorm: de meest directe expressie van wie iemand is met heel het lichaam, de stem, het hart en de ziel.

Deze vorm van zelfexpressie laat zich niet in een hokje stoppen, het laat zich niet kneden naar regels. Zingen groeit op die manier niet volgens een tabel of vastgestelde structuur of methode, die voor iedereen kan werken. Ieder mens begint er tenslotte aan met haar eigen unieke levensverhaal en neemt dat en alle bijbehorende ervaringen mee in het zingen. Op een eigen uniek “niveau”. Elke stem heeft daarbij nog andere wensen om uitgenodigd te worden naar buiten te komen… een keuze van liedjes, de woorden passend maken, een toonsoort die perfect aansluit en comfortabel voelt, emoties en gevoelens die zichzelf willen uitdrukken door middel van de stem en het lichaam. Dit is zingen zonder vooropgesteld “plaatje”, zonder voorbeeld. Zingen vanuit je hart en je hele lichaam. En dát is zingen,  zoals alleen jij dat kunt.

Zingen als jezelf en vóór jezelf

Meestal als we aan zingen denken, zien we onszelf zingen voor of met anderen… of hopen we dat we dat op een dag zullen doen. En dat is zeker fijn, verbindend en leuk om te doen. Maar zingen is veel meer dan dat. Zingen – je stem op zichzelf al trouwens – is een geweldig mooi en bijzonder instrument voor zelfexpressie. Daarbij gaat het er- zeker in eerste instantie – vooral om, om dat voor jezelf te ontdekken! Want:  hoe klink jij als niemand “oordeelt”? Hoe klink jij, als je echt jezelf mag zijn? Als je dat eerst voor jezelf gaat ontdekken, wordt zingen met en voor anderen zeker weten een veel fijnere en minder spannende ervaring.

Authentiek zingen als jezelf is helend op heel veel gebieden. Natuurlijk weten we allemaal inmiddels wel dat zingen gezond is, voor onze longen, voor ons hart en onze bloeddruk, dat soort dingen. Maar zingen is veel meer dan dat. Zingen maakt ons “heel” als vrouwen, als mensen – het laat ons voelen dat we goed genoeg zijn, dat we waardevol zijn en geliefd. Iets waar veel vrouwen erg naar verlangen, maar wat ze zelden echt diep voelen. Zingen kan je die ervaring geven. En die ervaring werkt dóór in de rest van jouw leven. Juist omdat je het met zingen niet alleen “beseft” in je hoofd, maar het be-leeft met je lijf, je hart en je ziel.

Als je op deze manier met je stem gaat werken, wordt het daarnaast ook nog eens een warm, helend bad voor jezelf. Echt me-time. En zo is het wat mij betreft bedoeld.

Zing je Zachte Kracht

Zing je Zachte Kracht is een één-0p-één coachingsprogramma, wat je live online met mij volgt – je kunt het dus overal waar jij maar wil volgen! In dit programma dat uit 6 wekelijkse sessies bestaat, gaan we samen op zoek naar jouw unieke zangstem. We gaan kijken hoe jouw verlangen om te zingen naar buiten wil komen en we gaan korte mette maken met allerlei oordelen die je daarover bij jezelf tegenkomt. Want geloof me: die oordelen, die overtuigingen zijn niet van jou. Ze zijn je aangeleerd.

En precies dát is de echte kracht van Zing je Zachte Kracht: op een veilige, persoonlijke manier ga jij jouw oude beperkingen die op zingen zitten loslaten en ze vervangen door gezonde, bekrachtigende overtuigingen over jezelf en je stem, over jouw zingen.

Hoe ziet Zing je Zachte Kracht er uit?

Je hebt elke week op een door ons overeengekomen tijd een online sessie met mij. Elke sessie heeft een thema met bijbehorende oefeningen. Je mag zelf liedjes kiezen die daar voor jou bij passen en natuurlijk kan ik suggesties doen. Alle oefeningen gaan over je eigen stem ontdekken, belichamen – je zingt op je best als je het met je hele lijf doet! – en beademen – je zangstem kan pas echt goed stromen, als je adem stroomt.

Je krijgt voor elke les een opdracht om mee aan de slag te gaan.

Zing je Zachte Kracht bestaat uit 6 online sessies van ongeveer een uur, met bijbehorende oefeningen (op papier en filmpjes) en meditaties/visualisaties. 

Speciale Herfst-Winter korting in 2022

Omdat ik enorm hou van het herfst- en winterseizoen als “me-time” – een tijd om knus en warm extra tijd en ruimte voor jezelf te maken. En omdat ik ook jou enorm je gun dat je niet het jaar uit knalt, maar ook de tijd en de rust neemt om naar je innerlijke stem te luisteren, krijg je in de herfst en winter van 2022 een korting van maar liefst € 222,00 op dit traject en worden de kosten € 444,00 (geen BTW) in plaats van het gangbare tarief € 666,00. De korting geldt als je start vóór 1 januari 2023. Daarna geldt weer het normale tarief.

Gun jezelf het cadeau van Zing je Zachte Kracht… het zal je voor altijd anders naar je stem laten kijken en luisteren!

Zullen we eens verder kennismaken?

Klinkt het je als muziek in de oren? Laten we dan eerst eens even kennismaken met een gratis online inspiratiesessie. Je kunt me al je vragen stellen over het traject die ik graag voor je beantwoord. Je kunt een gratis sessie boeken in mijn agenda via de knop hieronder: